Asus amplia la seva reeixida l

Compartir

El nou Eee PCDesprés del gran èxit inicial dels ordinadors ultraportàtils de la companyia taiwanesa, aquesta ha decidit explotar la mina comercialitzant un nou equip de baix preu, que ha estat presentat a la fira CeBIT de Hannover.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – D’ençà de la seva presentació en societat, l’ultraportàtil Eee PC d’Asus no ha parat d’aconseguir crítiques favorables i una càlida acollida entre el públic amb més de 350.000 unitats venudes a dia d’avui i una projecció d’entre 3 i 5 milions de vendes per a tot el 2008. És per aquest motiu que la companyia taiwanesa ha decidit explotar adequadament l’èxit i no limitar-se a una sola màquina de la línia Eee.

El nou ultraportàtil Eee PC té una pantalla més gran, de 8,9 polzades enlloc de les 7 que equipava als primers models. Això redunda en la desaparició o reubicació dels altaveus que en la versió primigènia ocupaven els laterals del monitor.

La memòria RAM també es veu ampliada a 1 GB. i l’espai d’emmagatzematge en disc (unitat SSD) creix fins als 12 GB. El nom d’aquesta nova línia és PC 900, estarà disponible aquest estiu vinent i costarà 399 dòlars. El seu llançament es realitzarà de mica en mica, de la mateixa manera que s’ha fet amb l’Eee 701, el model disponible fins ara.

Una de les principals característiques d’aquest nou membre de la família és que serà "Windows ready", malgrat que Asus no especifica en el seu anunci si això significarà que podrem optar per Windows com a sistema operatiu preinstal·lat (ni si en aquest cas serà la versió XP o Vista) o bé comptarem amb l’opció de fer-ho pel nostre compte, tot i que el més probable és que puguem escollir. De fet, l’actual Eee ve amb un DVD que entre altres coses inclou els drivers per instal·lar Windows XP a la màquina.

Nous UMPC

La companyia taiwanesa ha continuat la seva tradició de sistemes UMPC (Ultra Mobile PC) iniciada amb el R2H presentant en aquesta edició del CeBIT el R50, que com a principals novetats inclou sintonitzador de televisió i connectivitat 3,5G

Més informació:

Nota de premsa d’Asus informant sobre el nou Eee PC
http://www.asus.com/news_show.aspx?id=10302

Guillem Alsina