Asus i els seus tablet PC: variacions sobre el mateix

Compartir

CES 2011El fabricant taiwanès presenta a la fira nord-americana una varietat de dispositius tipus tablet que van des d’un estil semblant al Galaxy Tab, fins a l’aplicació de formats coneguts però en desús, als nous tablets lleugers.

CES 2011

Atenció: el present text es troba protegit per la llicència que podran trobar al final del mateix. En un període no superior als tres mesos, podrà ser trobat sota la llicència copyleft habitual.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Res de nou sota la capa del sol malgrat que, al mateix temps, una certa dosi d’innovació en les novetats que Asus ha introduït en el seu catàleg i que, com no pot ser d’altra manera, segueixen el concepte de tablet lleuger.

Ha estat el mateix president de la companyia taiwanesa, Jonney Shih, qui ha sortit a l’estrada per tal de presentar en total quatre models de tablet que descric a continuació, malgrat que més que centrar-me en les característiques tècniques (que es poden consultar en el lloc web del fabricant), comentaré les sensacions que m’han deixat.

Eee Pad MeMO

L'Asus Eee Pad MeMOÉs el més petit de la família, la seva pantalla capacitativa mesura 7 polzades i sembla clarament enfocat a enfrontar-se al Galaxy Tab de Samsung, que després de l’iPad d’Apple sembla ser el més afavorit per premsa especialitzada i consumidors. Muntarà la versió 3.0 d’Android, fet que provoca que no estigui disponible a les botigues fins d’aquí a uns mesos, un retard que pot pagar car davant del seu rival directe de Samsung.

El microxip que l’equipa és un SnapDragon de Qualcomm, i és capaç de reproduir continguts HD.

Eee Pad Slider i Eee Pad Transformer

Segon i tercer membres de la família, ambdós amb pantalla de 10,1” i un processador nVIDIA Tegra 2 de doble nucli, també basat en l’arquitectura ARM, la qual cosa porta a la casa taiwanesa a muntar aquests equips amb Android, també en la seva versió 3.0 . El Chrome OS ni tan sols ha estat esmentat…

La diferència entre ambdós recau en la manera en què incorporen el teclat. Si en el slider hem de lliscar la pantalla per a què aparegui, quedant en una forma semblant a com ho fa el Nokia N97 (per a aquells qui coneguin aquest terminal), en el Transformer (reminiscències de la pel·lícula en el seu nom?) li podem treure, literalment, la pantalla al teclat, passant de portàtil d’aspecte convencional a tablet. És una cosa semblant a com eren els primers models de tablet PC d’HP amb Windows XP, en els quals la capacitat de càlcul es trobava a la pantalla, essent la resta simplement un teclat amb trackpoint. La venda del teclat es realitzarà a part, com una docking station.

El transformer, en acció
El transformer, en acció

La vida operativa de la bateria s’acosta a les 16 hores*, una xifra que el situa entre els equips amb més autonomia.

Shih va deixar caure “com si res” que el Transformer és el tablet més prim del mercat, fins i tot més que l’iPad. Difícil ho tindran a Asus si busquen lluitar directament contra el gran èxit d’Apple.

Detall del Slider
Detall del Slider

Eee Slate EP121

El més potent sense cap mena de dubte, amb un “cor” Intel Core i5 i pantalla de 12,1”, està pensat per als usuaris més exigents amb aquest tipus de màquines, i substitueix a un portàtil en tota regla, essent també sense cap dubte l’equip més interessant dels presentats per les seves possibilitats, un punt que fins i tot ha tingut en compte l’organització del certamen en concedir-li a aquest disseny un dels guardons que atorga.

Aquí el sistema operatiu ja no és l’Android que governava els anteriors, si no que s’ha recorregut a un Windows 7 Home Premium, es pot suposar que perquè Asus pensa que aquest és l’únic que li pot extreure tot el suc a la potència de l’equip.

Així somia Asus com seran els gàdgets del futur

Per acabar la roda de premsa celebrada en el CES, Shih va mostrar als presents un vídeo procedent del laboratori d’investigació i desenvolupament Da Vinci d’Asus en el que es veia com conceben els investigadors de la companyia el gàdget del futur.

Aquest consisteix en una pantalla semitransparent (pel que es pot veure el que hi ha a l’altra banda) de mida variable (no s’ha comentat en cap moment la tecnologia emprada per aconseguir aquesta variació), de manera que es pot adaptar a la forma i mida d’un rellotge de polsera, d’un smartphone, o d’un tablet de 7 o 10 polzades. Inclouria un picoprojector per a mostrar imatges en superfícies planes com ara parets o taules i càmera de fotos/vídeo, a més de poder connectar-se a xarxes sense fils i probablement interactuar amb objectes en distàncies curtes gràcies a la tecnologia RFID o equivalent.

La idea d’Asus sembla ser que aquest es converteixi en l’únic gàdget personal que tinguem, substituint el nostre rellotge de polsera, smartphone, tablet, i probablement en afegir-li un teclat, també al portàtil.

* Òbviament no es va detallar com s’havia pres la mesura, ja que això és una cosa que cada companyia fa seguint els seus propis criteris.

Copyright (c) 2011 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)