Asus presenta les seves novetats mòbils en el CES

Compartir

Nova línia de smartphones Zen i una nova versió del PadFone amb smartphone i pantalla-tablet més petits, les principals novetats que buscaran el seu lloc en el mercat mitjançant uns preus molt competitius.

Un moment de la presentació d'Asus en el CES

Un moment de la presentació d’Asus en el CES

Després de veure el que ha presentat la multinacional taiwanesa a Las Vegas, hom es pot preguntar si no s’han equivocat de lloc i han avançat el que haurien d’haver presentat a finals de febrer a Barcelona, ​​en el marc del Mobile World Congress, ja que bona part dels nous productes que ha mostrat pivoten al voltant de la mobilitat.

Línia de smartphones ZenFone

Amb pantalles d’entre 4 i 6 polzades, Android com a sistema operatiu, interfície gràfica ZenUI, i la gran sorpresa: processadors Intel Atom en el seu interior.

Ens trobem amb tres models d’aquesta línia:

  • ZenFone 4: pantalla de 4″, processador Intel Atom Z2520 a 1,2 GHz, càmera principal de fotos/vídeo de 5 Mpx, carcasses en vius colors i un preu del terminal lliure més que atractiu: 99 dòlars. Asus no ha donat a conèixer la quantitat de memòria RAM que porta muntada aquest terminal.

ZenFone 4

  • ZenFone 5: com podem deduir fàcilment, la seva nomenclatura deriva de la pantalla IPS HD de 5″ i resolució 1.280×720 que munta, al costat d’un processador Intel Atom Z2580 a 2 GHz, càmera principal (posterior) de 8 Mpx. i frontal de 2, i carcasses de colors vermell, negre, blanc i daurat xampany. Us sona aquest darrer? Si, l’iPhone 5S ha creat escola amb aquest color…
    Per a l’apartat fotogràfic, la càmera principal del ZenFone 5 inclou la tecnologia PixelMaster d’Asus, que millora la qualitat de la imatge.
    El seu preu també és molt atractiu: 149 dòlars.

ZenFone 5

  • ZenFone 6: el phablet de la gamma, amb pantalla de 6″ i processador Intel Atom Z2580 a 2 GHz Igual que el ZenFone 5, incorpora les tecnologies GloveTouch i PenTouch que milloren l’experiència d’ús amb la pantalla quan s’utilitza un ‘pen’ o es duen vestits uns guants en manipular-la, a les quals s’hi afegeix la tecnologia d’àudio SonicMaster, que millora l’experiència de so envoltant quan utilitzem uns auriculars. El seu preu és de 199 dòlars, el que el posiciona com una oferta en relació preu/prestacions excepcionalment bona.

ZenFone 6

Els tres exemplars empren la interfície ZenUI sobre Android pròpia d’Asus, i amb la qual s’introdueix un servei de missatgeria propi basat en Omlet Chat i que facilita la compartició de continguts entre dispositius.

A més d’introduir les seves pròpies apps en aquests terminals, Asus també ha buscat millorar l’experiència d’aplicacions estàndard d’Android com el lector de correu o el navegador web.

Padfone Mini

PadFone MiniAsus ha presentat una nova evolució del convertible entre tablet i telèfon intel·ligent Padfone, la primera encarnació del qual fou presentada al Mobile World Congress del 2012.

Aquest és un dispositiu estrany, ja que està composat d’un smartphone i una mena de tablet que no deixa de ser una “pantalla tonta” que necessita que se li connecti el telèfon per a funcionar. En aquesta simbiosi, el telèfon intel·ligent aporta el processador i els recursos de computació, i la part de tablet aporta la pantalla i l’entrada/sortida.

El nom de Mini li ve de “l’encongiment” de les seves mides: 4 polzades per a la pantalla del telèfon intel·ligent i 7 per a la de la tauleta.

El smartphone disposa d’un processador Intel Atom Z2560, 8 GB. d’espai d’emmagatzematge intern, lector de targes microSD, càmera principal (posterior) de 8 Mpx. i frontal de 2.

Per al reescalat dels continguts de les 4 a les 7 polzades de les dues pantalles que conformen l’ecosistema d’aquest dispositiu, Asus proporciona la tecnologia DynamicDisplay, i també utilitza la interfície ZenUI.

Pel que fa a models anteriors, d’un preu exhorbitant per a molts usuaris, Asus n’ha millorat aquest aspecte: el conjunt costa ara 249 dòlars, que és el que ja costaria només el terminal amb altres fabricants, encara que caldrà tenir en compte la percepció de la marca Asus entre els consumidors de dispositius mòbils, ja que depenent d’aquesta, el preu encara podria semblar car a molts.

Transformer Book Duet TD300

Seguint la tendència entre els fabricants d’unir Windows 8 i Android en el mateix dispositiu, Asus ha presentat aquest portàtil que, segons la marca taiwanesa, permet passar d’un sistema operatiu a un altre en tan sols quatre segons a més de permetre conservar l’estat de treball en cada canvi, amb el que les aplicacions obertes restaran esperant fins que l’usuari torni a realitzar un canvi de sistema.

El Duet TD300 és un convertible entre portàtil convencional i tablet equipat amb un potent processador Intel Core i7, pantalla tàctil IPS Full HD 1.920×1.080 i 13,3″, 128 GB. d’emmagatzematge ampliables mitjançant targes microSD a la pantalla, i un disc dur d’1 TB. en la part del teclat.

I el seu preu és més que competitiu: a partir dels 599 dòlars.

Transformer Book Duet TD300

Finalment, Asus també va presentar el primer monitor ROG (Republic Of Gamers), el Swift PG278Q de 27″ i resolució WQHD de 2.560×1.440 píxels, freqüència de refresc de 120+ Hz, 1 ms de temps de resposta i tecnologies Asus GamePlus i NVIDIA G-SYNC. El seu preu comença pels 799 dòlars.

Nota: els preus indicats en dòlars ho són per al mercat nord-americà. En altres països variaran.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: