Asus rebenta el Mobile World Congress amb un phablet de baix cost

Compartir

El Fonepad, un dispositiu a mig camí entre un smartphone i un tablet, serà llançat a un preu de 219 euros, més barat que alguns tablets de set polzades, i inclourà telèfon pel mateix preu.

Jonney Shih (president d'Asus) amb el Fonepad a les seves mans

Jonney Shih (president d’Asus) amb el Fonepad a les seves mans

La taiwanesa Asus ha llançat avui una veritable bomba en el congrés de telefonia mòbil amb la presentació del Fonepad, un phablet (híbrid entre smartphone i tablet) de set polzades -el més gran del mercat actualment- a un preu realment escandalós: 249 dòlars o 219 euros.

En el mercat ja hi ha tauletes tàctils de set polzades el preu de les quals oscil·la entre els 199 i els 299 euros, però cap d’elles ofereix també la funcionalitat de telèfon mòbil permetent prescindir del dispositiu més petit, encara que a la fi es faci incòmode acostar-se a l’orella un aparell tan gran.

A diferència del Padfone -del qual, per cert, Asus n’ha presentat la nova generació, anomenada Padfone Infinity-, aquest dispositiu no consisteix en un telèfon que es connecta a una dock station en forma de tauleta tàctil de set polzades, si no un sol dispositiu que substitueix a smartphone i tauleta tàctil. Per les seves mides, està més aviat pensat per a usuaris més intensius del tablet.

Entre les especificacions del nou Fonepad destaca el fet de que el processador sigui un Intel, i no ARM. Concretament es tracta de l’Atom Z2420.

A aquest l’acompanya una pantalla HD de 7”, resolució 1280×800, i tecnologia IPS que facilita una visió clara des de qualsevol angle que se la miri. Té un gruix de poc més d’1 centímetre, pesa 340 grams, i estarà disponible en versions de 8 i 16 GB. d’emmagatzemament intern. Un slot per a targes microSD permetrà ampliar aquesta capacitat fins a 32 GB. addicionals.

Si per alguna banda s’observa la contenció del pressupost en la fabricació d’aquest dispositiu, aquesta és en la càmera de fotos/vídeo, especialment la posterior (3 Mpx.) mentre que la davantera és de 1,2 Mpx. La memòria RAM passa per 1 GB, una xifra que actualment comença a ser molt discreta.

La bateria aguanta unes 9 hores d’ús, un altre aspecte que se’ns queda curt, però que entenem que per a reduir tan dràsticament el preu, és necessari fer sacrificis. I no, fins on sabem, la bateria no és extraïble, així que el truc de portar una altra bateria al damunt no es podrà aplicar a aquest terminal.

El preu de 219 euros es refereix a la versió més simple, de 8 GB, i la seva disponibilitat serà per a aquest proper mes de març.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Etiquetes: