Asus torna al disseny de la dècada dels vuitanta amb un ordinador en format teclat

Compartir

De moment només és un prototip que s’ha vist en el CES de Las Vegas però del qual se n’han fet ressò les publicacions en línia que segueixen la fira nord-americana.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Us recordeu del Commodore Amiga 500 o de l’Atari ST? Si els haguéssim de definir d’una manera ràpida i concisa a algú que sap el que és un ordinador però que no ha vist mai aquests espècimens en concret, probablement recorreríem a un símil amb un teclat: "eren uns ordinadors de vuit bits que cabien en un teclat" podríem afirmar. Doncs l’Eee Keyboard encaixa perfectament en aquesta descripció si exceptuem el tema dels vuit bits.

Una vista general de l'Eee Keyboard

Presentat a la fira CES de Las Vegas que es celebra aquests dies a la ciutat nord-americana com un prototip, l’Eee Keyboard consisteix en un ordinador d’idèntiques característiques que un netbook però muntat íntegrament en un teclat d’ordinador convencional que amb aquest maquinari es torna una mica més gruixut.

Detall de la petita pantalla incorporada

El teclat segueix l’estètica dels nous Macs, amb tecles individuals que sobresurten de la carcassa, un format adoptat també per Sony per a la seva sèrie de portàtils Vaio. A la banda dreta li han muntat una petita pantalla LCD, i a la part del darrere una sèrie de connectors: dos ports USB, la sortida VGA a monitor, els ports d’àudio, lector de targes de memòria (format SD) i un port HDMI sense fils.

Detall de la part posterior, amb tots els ports

Aquest ordinador tan especial està governat segons tots els indicis per un microprocessador Intel Atom, i la petita pantalla incorporada actua com a auxiliar, ja que el seu objectiu és que sigui un Media Center domèstic compacte, pel què la seva funció també podria ser la de trackpad de ratolí. Podríem definir-lo com un sistema informàtic totalment integrat i dependent només d’un monitor extern. És més que probable que es vengui juntament amb un dongle HDMI per connectar al televisor i que d’aquesta manera puguem veure les imatges de l’aparell sense haver de disposar d’una pantalla amb HDMI sense fils incorporat.

No hi ha dates oficials per a la seva posada a la venda, malgrat que alguns llocs especulen amb setembre del 2009.

Les imatges per a aquest article estan disponibles a la publicació en línia Gizmodo, especialitzada en gàdgets i que ha enviat redactors a la fira CES.

Guillem Alsina