Atents a Intel en el Mobile World Congress

Compartir

El fabricant californià haurà de demostrar múscul en el sector de la mobilitat si vol sobreviure als canviants temps que minvaran el mercat dels sobretaules.

Fins ara incontestable com a fabricant líder de la gran majoria de microprocessadors que equipen els ordinadors de sobretaula i portàtils, Intel ha comptat amb relativa poca competència d’AMD i, encara en menor grau, VIA. Però el canvi de paradigma en les necessitats i voluntats dels usuaris, que ara en molts casos primen el smartphone o el tablet per davant de la renovació dels seus equips de sobretaula, ha propiciat que siguin altres fabricants els que prenguin per assalt bona part del mercat. Estem parlant dels llicenciataris de l’arquitectura ARM com són Qualcomm o NVIDIA.

Intel va presentar en el CES del 2012 la seva aposta pels smartphones i tablets, processadors amb un consum energètic molt contingut i una bona potència, una òptima combinació que, desgraciadament, no ha despertat l’interès dels fabricants de terminals. A dia d’avui, pocs són els telèfons que bateguen amb un cor Intel a les seves entranyes, amb excepcions com el Lenovo K800 o el Motorola RAZR i, una variant de la sèrie RAZR ja que les altres variants operen sota processador d’arquitectura ARM.

La companyia californiana necessita fer-se un lloc en el terreny dels smartphones per tal de mantenir el domini en el mercat dels xips, ja que el segment de portàtils i sobretaules es va veient minvat pels tablets lleugers, mentre que els telèfons mòbils guanyen cada cop més hores d’ús per part dels usuaris. I necessita fer-ho ja.

És per això que Intel podria buscar una posició central en el Mobile World Congress, un certamen en el qual fins ara ha estat present però en el que no ha brillat excessivament. Algunes publicacions especulen amb la possibilitat que presenti una nova generació de xips Atom dual-core per a mòbils.

Sigui el que sigui, haurem d’estar atents i amb un ull posat a Intel durant els primers compassos del congrés.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: