Avanade col·labora amb la Fundació TicSalut per a impulsar l’ús de les TIC a la sanitat pública catalana

Compartir

Principat de CatalunyaA través de l’acord subscrit, Avanade col·laborarà amb la Fundació TicSalut de la Generalitat de Catalunya en el desenvolupament i millora de sistemes i tecnologies de la informació per optimitzar l’eficàcia, eficiència i qualitat dels serveis sanitaris públics.

Nota de premsa – Avanade, empresa de serveis de tecnologia per a negocis, ha signat un acord amb la Fundació TicSalut de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya per a col·laborar en el desenvolupament i millora de sistemes i tecnologies de la informació i les comunicacions, d’aplicació en el camp de la protecció i promoció de la salut, per a optimitzar l’eficàcia, equitat, eficiència i qualitat dels serveis sanitaris que es presten als ciutadans.

"Des de la Fundació TicSalut ens proposem introduir aplicacions tecnològiques innovadores en l’àmbit de la salut que facilitin la transferència ràpida de coneixements entre els centres de salut i els professionals, permetent la millora dels serveis sanitaris adreçats als ciutadans. A més de promoure el moviment d’informació abans que el moviment de persones, aconseguint el més alt grau d’eficiència en el diagnòstic", indica Joan Cornet, President Executiu de la Fundació TicSalut. "La col·laboració amb Avanade, empresa de referència en el desenvolupament i implantació de les TI, representa seguir avançant pel camí de situar a la ciutadania en el centre del procés. Sens dubte el beneficiari més important és el ciutadà/usuari, per temes de seguretat i eficàcia. Però també ho són els professionals i gestors de salut. En aquest segle XXI viurem un gran canvi, ja que el ciutadà és cada vegada més conscient de la seva salut i vol ser més autònom, També està més preparat per a entendre les malalties i per a fer un seguiment de la seva salut, el què indubtablement millorarà la qualitat de la comunicació i del servei".

Aquest acord pretén establir un àmbit general de col·laboració entre la Fundació TicSalut i Avanade per al desenvolupament i millora de sistemes i tecnologies de la informació i les comunicacions en el camp de la millora de la salut de la població, l’assistència sanitària i l’organització i gestió de serveis i prestacions sanitàries.

"Per a Avanade, aquest acord és un ferm compromís de col·laboració activa amb els poders públics en la tasca de promoure la Salut Pública d’accés universal, millorar la prevenció de la malaltia, l’accessibilitat, qualitat i eficiència de l’atenció sanitària a través de l’adaptació als avenços tecnològics i metges", afirma Jordi Griful, Director General d’Avanade a Espanya. "Com a empresa innovadora i responsable hem de buscar la manera en què aquestes millores arribin aviat a la societat".

L’acord de col·laboració subscrit entre Avanade i la Fundació TicSalut centra les seves línies d’actuació en àrees com la telemedicina, teleassistència i atenció domiciliària; la iniciativa ‘Sanitat Connectada’ i la formació en línia als professionals del sector.

Altres àmbits de cooperació seran els desenvolupaments en l’àmbit de la salut per a la implementació de l’administració electrònica i la diversificació i facilitats d’accés i ús dels canals de comunicació amb els ciutadans i molt especialment a les organitzacions de pacients i d’autoajuda.

Salut i tecnologia

La Conselleria de Salut, aprofitant les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies, ha desenvolupat innovadors i potents sistemes informàtics i telemàtics de gestió i informació que està utilitzant per millorar l’eficàcia, equitat i eficiència en els seus serveis i prestacions. El coneixement i experiència acumulats en aquest procés són un important actiu de l’organització i els seus professionals. La Fundació TicSalut va ser creada per la Generalitat de Catalunya el setembre de 2006, a proposta de la Conselleria, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament i la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació i el treball en xarxa, en l’àmbit de la salut.

D’acord amb un model basat en l’atenció personalitzada i humana centrada en el ciutadà/ana, la Fundació TicSalut ofereix suport tècnic a les entitats de l’àmbit de salut, a l’Administració Pública, als usuaris i als proveïdors de solucions tecnològiques. A més, elabora criteris, estàndards, orientacions estratègiques i informació útil per a la presa de decisions sobre tecnologies de la informació i la comunicació en salut.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)