Axis: un nou concepte per a les cerques

Compartir

Més visual, en forma de plug-in per als navegadors web més populars, i com a app independent per a iPhone, de la mà d’un “vell rocker” que es resisteix a morir: Yahoo!

Yahoo! Axis

La famosa multinacional nord-americana d’Internet llança un nou producte amb un nou concepte: Axis.

Com qualificar-lo? Probablement, la definició més encertada sigui la de cercador, encara que la seva forma de treball s’allunya del tradicional concepte que els internautes podem tenir d’aquesta mena d’eines. Un navegador? potser si en iOS, plataforma de programari d’Apple en la qual s’executa com una app independent, però no en els sistemes operatius de sobretaula (Windows, GNU/Linux, Mac OS X) en els que només és un afegit que s’executa sobre els browsers més populars (Chrome, Firefox,…).

En realitzar una cerca amb Axis, de manera instantània se’ns presentaran els resultats d’una manera més visual que amb un cercador tradicional, amb una captura de la pàgina de destinació. Això, afegit a una velocitat de les cerques gens menyspreable, converteix aquest producte en molt atractiu per a aquelles persones que tinguin més desenvolupades les capacitats visuals i que, per tant, els sigui més còmode treballar amb imatges que amb text.

La idea que mou aquest browser es pot considerar com a totalment nova o com una evolució encara més radicalment visual de les “miniatures” de pàgines que mostra Google a la dreta dels resultats en text, però que només veiem si passem el punter del ratolí per determinada àrea de la pàgina.

Axis pot ser descarregat gratuïtament des del seu lloc web per a qualsevol dels navegadors suportats (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari) o des de l’App Store per a iPhone/iPad.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: