Baidu es convertirà en nou jugador en la telefonia mòbil

Compartir

La companyia xinesa, coneguda pel seu cercador, llançarà el seu propi fork d’Android en què els serveis de Google seran substituïts pels propis.

Segons informa l’agència Reuters, el gegant xinès Baidu està a punt de llançar nova versió de la seva plataforma de programari per a smartphones, basada en l’Android de Google però que substitueix els serveis en línia de la multinacional nord-americana amb els seus propis.

D’aquesta manera, Android es converteix en una arma de doble tall en un país, la República Popular de la Xina, en què precisament Google no és gaire ben acollit d’ençà que es marqués el ‘farol’ d’abandonar el país si no se li rescindien les mesures de control i censura a què estava sotmès per part de les autoritats. Amb mil milions d’habitants el poder adquisitiu dels quals va a l’alça, sense cap mena de dubte el xinès és un mercat cada cop més estratègic.

Si això ja de per si no fa prou mal a Google, la idiosincràsia cultural xinesa és més procliu a consumir productes realitzats en el mateix país i d’empreses o iniciatives pròpies, de manera que en haver de triar entre un smartphone equipat amb un sistema operatiu fet al país o amb una plataforma de programari estrangera, sens dubte molts consumidors es decantaran per allò propi. I més si va muntat en un maquinari també “made in China”.

La importància creixent del mercat xinès es pot notar en detalls com que el primer smartphone amb microprocessador Intel en ser comercialitzat, ha estat llançat en el gegantí país asiàtic.

La nova versió de la plataforma de programari Yi es dirà Baidu Cloud, i estarà basada en Android com la seva predecessora malgrat que, com hem indicat abans, substituint els serveis de Google pels de la mateixa Baidu.

A més, i segons afirmen des de Reuters, el fabricant xinès ha dut a terme contactes amb fabricants de maquinari “globals” per introduir el seu sistema operatiu en tants dispositius com sigui possible.

Això podria indicar una expansió global de Baidu com a proveïdor no només de serveis en línia, sinó també de productes, en una estratègia que mimetitzaria la de Google fins a tal punt d’utilitzar les pròpies armes de la companyia del cercador en la seva pròpia contra.

La qüestió, més que la repercussió immediata que tindrà ara aquesta notícia, és l’impacte que podrà tenir a llarg termini en el mercat, el xinès i el mundial.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: