Baixa el preu del Nexus 4 per preparar l’arribada d’un altre Nexus o del nou iPhone

Compartir

Google va anunciar fa uns dies una baixada de preu en el seu darrer terminal Nexus, el Nexus 4 fabricat per LG, que deixa el model més bàsic de 8 GB. a 199 euros. Aquesta baixada en el preu es pot interpretar com el preludi de l’arribada del seu successor, o bé com una estratègia de posicionament davant de la imminent arribada d’una nova generació de l’iPhone.

El Nexus 4

El Nexus 4

Des de finals de la setmana passada, hom pot trobar el Nexus 4 -el darrer exponent de la gamma Nexus, fabricat per la sud-coreana LG- de 8 GB. a 199 euros a l’apartat de maquinari de la Play Store, la botiga virtual de Google en la qual hi podem trobar des de dispositius (smartphones, tauletes tàctils) fins a contingut multimèdia (pel·lícules, música) passant per apps per als nostres terminals.

La baixada, substancial, deixa aquest telèfon d’altes prestacions (processador de quatre nuclis, 2 GB. de RAM, pantalla de 4,7″) amb un preu més que excepcional, ja que màquines de configuració semblant tenen un preu de venda al públic que fàcilment pot més que duplicar el cost actual del Nexus 4.

Evidentment, molts ens preguntem el perquè d’aquesta sobtada davallada i d’aquest preu tan popular d’un smartphone que encara podria estar essent venut a un cost molt més alt.

Per una banda, el Nexus 4 va ser llançat al mercat el novembre de l’any passat. Podem considerar que quan han passat ja sis mesos des de la presentació i llançament al mercat d’un terminal, la seva ‘estrella’ s’apaga entre els consumidors; ja no se’n parla tant, a la premsa especialitzada i als blogs es veu eclipsat per altres terminals més recents, caminant vers l’oblit i la indiferència. La baixada de preu és l’única possibilitat d’acabar de treure’s els estocs de sobre i guanyar una mica de notorietat extra. En el cas concret que ens ocupa, la baixada sobredimensionada en el seu preu ha fet que gran quantitat de blogs i publicacions n’hagin parlat.

Per altra banda, pot ser que aquesta baixada de preu sigui el preludi a la campanya de llançament d’un nou model de la mateixa línia, al qual molts ja coneixen com a Nexus 5, i del qual ja n’han transcendit alguns rumors. De ser així, la presentació d’aquest nou model s’hauria de trobar molt propera en el temps.

També fóra possible que Google volgués fer front a una imminent presentació de la nova generació de l’iPhone i un terminal d’Apple de baix cost, posicionant la seva línia Nexus amb una estratègia semblant a la ja emprada fins ara per Apple i consistent a deixar el model anterior funcionant com a ‘low cost’ amb un preu sensiblement rebaixat.

No obstant, no és Google en solitari qui fa el contrapès d’Apple en el mercat, per tant aquesta darrera hipòtesi quedaria relegada o, si més no, supeditada a l’anterior, al llançament d’un nou terminal Nexus, el Nexus 5 o com el vulguin batejar a Google.

Un altre atractiu del Nexus 4 per als més ‘techies’ és que és un dels terminals que pot executar a la perfecció Ubuntu for Phones, el sistema operatiu GNU/Linux de Canonical per a smartphones. En haver fracassat la campanya de crowdfunding de l’Ubuntu Edge, el terminal proposat per la mateixa companyia de Mark Shuttleworth, el Nexus 4 podria actuar en funcions de terminal pseudo-oficialper als amants incondicionals d’Ubuntu.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: