Barcelona acollir? aquest dissabte la seva primera confer

Compartir

L’esdeveniment comptarà amb la presència de destacats gurus del món de la programació en aquest llenguatge, un dels més emprats actualment en la creació de pàgines web.

Redacció imatica.org/Col·laboradors – El Citilab de Cornellà acollirà aquest proper dissabte 27 de setembre la primera conferència internacional sobre el llenguatge de programació PHP que es celebra a l’Estat Espanyol. L’objectiu d’aquest encontre és, a més de debatre sobre el present i el futur d’aquesta plataforma, fomentar el seu ús entre la comunitat de programadors i difondre els coneixements d’alguns dels gurus d’aquest llenguatge més reconeguts a nivell mundial, doncs es comptarà amb la presència entre d’altres de Derick Rethans, Scott MacVicar, Marcus Bointon, Zoë Slattery i Arno Schneider.

El logo de la conferència

 

S’exposaran temes com la depuració d’aplicacions web amb XDebug, distribució de programari amb PEAR, com usar SQLite3 com a base de dades, tècniques de desenvolupament àgil d’aplicacions, com optimitzar llocs web amb molt de trànsit i un llarg i interessant etcètera.

L’esdeveniment de Barcelona s’inscriu en una sèrie d’esdeveniments que es celebren en diversos països, a imatge i semblança de les trobades que organitzen altres comunitats de programadors, per això el format i contingut són comparables a la resta de conferències que es celebren a tot el món. Tot i això, en aquesta hi haurà un factor diferenciador: el cost, que serà de tan sols 20 Euros. A més, es preveu que aprofitant l’ambient informal, els assistents tinguin a la seva disposició menjar, begudes i fins i tot que es realitzi algun sorteig.

L’organització a la ciutat comtal va a càrrec del Grup de Programadors PHP Barcelona, una associació sense ànim de lucre de programadors PHP de l’àrea de Barcelona, fundada amb el principal objectiu de promoure l’intercanvi de coneixement, ajudar als nous desenvolupadors en aquesta tecnologia i ampliar l’ús i el coneixement del llenguatge de programació PHP entre desenvolupadors d’altres tecnologies i empreses.

Per a la ciutat de Barcelona aquest esdeveniment li permet convertir-se al centre d’atenció europeu pel que fa al desenvolupament de tecnologies web, incrementant la seva imatge com una ciutat puntera i dinàmica en un sector de futur generador de feina i riquesa.

Entre els patrocinadors de la conferència hi trobem a Softonic, l’empresa de mitjans en línia Smallsquid (especialitzada en blocs per a entorns empresarials), D-Unlock (desenvolupament d’aplicacions web i altres solucions informàtiques) o l’editorial O’Reilly

Guillem Alsina