Barcelona serà per uns dies la capital de les ‘ciutats intel·ligents’

Compartir

Des de demà i fins dijous, la ciutat comtal acollirà l’Smart City Expo World Congress, una cita que quadra bé amb les aspiracions de la capital catalana de liderar el desenvolupament de les ciutats intel·ligents o smart cities.

Un moment de la darrera edició del congrés

Sensors als carrers. Sensors a les places d’aparcament. Sensors en els contenidors de la brossa i les papereres. Sensors a tot arreu de les ciutats per recollir tota mena d’informació i, a través de les aplicacions adequades, fer-la arribar als ciutadans i treballadors per tal que aquests puguin optimitzar els recursos que els ofereixen les urbs.

Aquesta és la idea bàsica de la ciutat intel·ligent o smart city (terme anglès amb el qual s’ha popularitzat), una construcció que integra les ciutats “de tota la vida” amb la societat de la informació en estat pur, i que es debatrà a partir de demà fins al dijous a Barcelona en el marc del Smart City Expo World Congress.

S’espera que pel recinte firal de Barcelona passin més de 7.000 visitants entre els més de 140 expositors que mostraran els seus productes i solucions per a les ciutats intel·ligents del present i del futur, i que assisteixin a les conferències i esdeveniments que es desenvoluparan al llarg del mateix.

Barcelona es postula com la ciutat capdavantera en smart cities, i amb aquest nou esdeveniment de caràcter tecnològic (que s’afegeix al Mobile World Congress a més d’altres esdeveniments del sector high tech) busca reforçar aquesta presència i lideratge tant en el sector de les TIC en general, com en el de les ciutats intel·ligents en particular.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: