Beta de Chrome inclou tag per a imatges ‘responsive’

Compartir

Els desenvolupadors de pàgines web tenen un nou recurs per optimitzar les seves creacions segons el tipus de dispositiu en els que aquestes siguin vistes.

La comunitat de desenvolupament de Chromium, el navegador web en el qual es basa el Chrome de Google, ha donat a conèixer a través del seu bloc oficial, una nova beta en la qual s’afegeix, entre altres novetats, un atribut del tag IMG que permet servir una de diverses imatges segons la pantalla del dispositiu en el qual estiguem veient la pàgina.

Les mides, resolucions i formats de pantalla difereixen entre un televisor intel·ligent amb capacitat de navegar per la web, un ordinador portàtil o un telèfon intel·ligent i, per tant, hem de poder optimitzar el contingut a mostrar per la pantalla en la qual serà vista.

L’atribut SRCSET en un tag IMG permet definir un conjunt d’imatges, de les quals se’n triarà una per mostrar depenent de la pantalla i del format de dispositiu en el qual estiguem veient la pàgina.

Per a més detalls sobre el funcionament de l’atribut SCRSET, podeu consultar la pàgina del W3C dedicada a ell.

En aquesta nova versió beta de Chromium també s’ha millorat la compatibilitat del navegador amb l’estàndard d’àudio indicat pel W3C, amb la introducció de la versió unprefixed de l’API Web Audio.

Les novetats estan disponibles tant per a la versió de sobretaula del navegador com per a la versió mòbil per a Android.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: