BitTorrent Live es prepara per fer el salt als mòbils

Compartir

Al llarg dels propers mesos es posarà a disposició dels usuaris una versió alpha del client per a dispositius mòbils, encara que des BitTorrent no han indicat si serà una versió d’avaluació oberta o tancada, ni per quins sistemes operatius estarà disponible.

BitTorrent, la companyia que es troba després del protocol de transmissió de vídeo P2P homònim, ha anunciat que la seva versió Live de transmissió en directe, està sent adaptada a dispositius mòbils com smartphones.

BitTorrent Live fa ja un any que està disponible en beta tancada per a sistemes de sobretaula. La seva forma de treballar es basa no en un servidor centralitzat que emet a tots els clients, sinó en la filosofia P2P en la qual cada client és, al seu torn, també emissor per a altres clients.

La majoria dels internautes que coneix el sistema de treball del P2P l’associa amb clients de descàrrega d’arxius com eMule i el mateix BitTorrent per a descàrrega d’arxius, però també pot ser utilitzat en la retransmissió de vídeo o àudio. El seu avantatge és que el servidor utilitza només una part de l’ample de banda que utilitzaria per atendre tots els clients, de manera que es dificulta molt més la caiguda o bloqueig per un excés de trànsit.

Durant aquest any que ha passat des de la publicació de la versió beta de Live, en BitTorrent han estat treballant en la millora del protocol, sens dubte molt més complicat que els protocols de transmissió normals de servidor a client, ja que cal tenir en compte factors com la disponibilitat de fonts i què fer si una de les que estem descarregant donats deixa d’estar en línia, a més de la qualitat del vídeo.

Al llarg dels propers mesos es posarà a disposició dels usuaris una versió alpha per a dispositius mòbils, però des BitTorrent no indiquen si serà tancada o pública, ni tampoc per quins sistemes operatius serà.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Etiquetes: