BlackBerry abandona el procés de venda i el seu CEO dimiteix

Compartir

La companyia canadenca rep una injecció econòmica de mil milions de dòlars procedent de Fairfax Financial, que avorta el procés de compra anteriorment acordat però que no es desvincula de la fabricant de solucions mòbils.

BlackBerry ha anunciat una injecció de capital de mil milions de dòlars procedent de Fairfax Financial i els seus associats, operació que cancel·la l’anteriorment acordada d’adquisició (ja que aquí només es tracta d’una inversió) però que no desvincula el holding financer de la fabricant de smartphones i programari per a aquests dispositius.

Ahir dia 4 era la data límit per a la conclusió de la due diligence, un procés legal consistent en un tipus d’auditoria, i data límit també per a la recepció d’altres ofertes, cosa que tampoc ha passat.

Es desconeixen els motius que han portat a Fairfax Financial i els seus associats a deixar de banda el procés de compra però si a injectar liquiditat a BlackBerry. Molt probablement, les conclusions de la due diligence tindran molt a veure amb això, i és també probable que ambdues parts hagin negociat un acord mútuament satisfactori per a estalviar-se les indemnitzacions que haurien hagut de pagar a l’altra part en cas d’haver abandonat l’operació en un moment determinat i sense unes condicions específiques, tal i com ja havíem indicat anteriorment.

No només hi ha hagut novetats en el front financer per a BlackBerry: a conseqüència del replantejament de l’operació amb Fairfax Financial, el fins ara CEO de la fabricant de telèfons mòbils, Thorsten Heins, ha dimitit i, amb ell, David Kerr, membre de la junta directiva de BlackBerry. John S. Chen substituirà Heins, mentre que Prem Watsa (President i CEO de Fairfax Financial Holdings) entrarà a formar part de la junta i tindrà un paper destacat en l’alta direcció de la companyia.

Com a conseqüència d’aquest anunci, les accions de BlackBerry al NASDAQ van patir una abrupta caiguda de prop d’un dòlar per títol.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: