BlackBerry arriba a un acord per a ser venuda

Compartir

L’operació encara es troba “a les beceroles”, subjecta al resultat d’una due diligence que haurà de dur a terme la fabricant de smartphones.

Fairfax Financial és un holding d’inversions canadenc que actualment posseeix un 10% de BlackBerry, i que ha realitzat una oferta inicialment acceptada pel fabricant canadenc, pel 90% que no té encara a les seves mans.

D’arribar a bon port l’acord, l’entitat financera pagaria 9 dòlars per acció, amb un total de 4.700 milions de dòlars per a tota l’operació.

Cal indicar que el document signat per BlackBerry i el holding liderat per Fairfax és un preacord subjecte al resultat d’un procés conegut com a due diligence, una mena d’auditoria realitzada d’una manera determinada.

Ambdues parts esperen que la due diligence estigui completada el 4 de novembre, data a partir de la qual es signaria el contracte definitiu en el cas que el resultat de la “diligència” sigui de l’agrat de Fairfax.

En cas de consumar-se finalment l’operació, BlackBerry sortiria del mercat de valors, passant a ser una societat privada, és a dir, que estaria en mans d’un grup tancat d’accionistes i no es podrien comprar accions seves en els parquets borsaris.

La situació de BlackBerry s’ha degradat ràpidament en els darrers mesos, una situació agreujada notablement pel fracàs comercial dels nous models amb BlackBerry OS 10 tot i les bones crítiques de funcionament i prestacions.

La venda no significaria necessàriament que BlackBerry abandonés la seva plataforma de programari, i tampoc que, després de l’operació, fos esmicolada i venuda per parts a altres empreses tecnològiques, malgrat que aquestes possibilitats són també factibles.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: