BlackBerry encara oberta a altres alternatives

Compartir

L’acord al qual ha arribat amb Fairfax depèn del resultat de la due diligence, i deixa la porta oberta a què la companyia pugui trobar una alternativa que consideri millor que la de la seva venda al holding d’inversions.

La nota publicada per BlackBerry anunciant l’acord al qual han arribat amb el holding d’inversions Fairfax -igual que el fabricant de smartphones, una empresa també canadenca- deixa la porta oberta a què pugui buscar altres alternatives lluny d’aquesta operació.

En primer lloc, l’acord està subjecte al resultat d’un procés d’auditoria anomenat due diligence. Aquest hauria d’acabar com a molt tard el 4 de novembre segons anuncia BlackBerry, i els seus resultats no haurien de ser una sorpresa per a ningú en el sentit que no haurien de significar un impediment per confirmar l’acord de venda.

Però durant aquest període, l’acord al qual han arribat ambdues parts permet a BlackBerry buscar alternatives a Fairfax. Concretament s’afirma que “BlackBerry està autoritzada a sol·licitar activament, rebre, avaluar i potencialment entrar en negociacions amb altres parts que ofereixin propostes alternatives (‘Transaccions Alternatives’)” i tot seguit explicita que “si durant el període de due diligence, BlackBerry signa alguna carta d’intenció o acord definitiu que preveu una transacció alternativa, BlackBerry deixarà de negociar“.

Barbara Stymiest, President del Consell d’Administració de BlackBerry, afirma que “el Comitè Especial està buscant el millor resultat possible per als components de l’empresa, incloent-hi als accionistes. És important destacar que el procés ‘d’anar de compres’ ofereix una oportunitat per a determinar si hi ha millors alternatives que l’actual proposta del consorci Fairfax“.

Si és BlackBerry la que decideix en algun moment desmarcar-se de la proposta de Fairfax, haurà de pagar a esta última una compensació de 30 centaus de dòlar per acció, però només si Fairfax no ha baixat el preu de la seva oferta dels nou dòlars per acció, ja que en cas contrari, BlackBerry quedaria lliure sense haver d’abonar cap ‘sanció’. Si l’abandonament de la fabricant de smartphones es produeix un cop signat l’acord definitiu, el preu de la penalització pujaria a 50 centaus de dòlar per acció.

És poc probable que, donada la situació econòmica de BlackBerry i les seves perspectives de futur en el mercat, aquesta pugui arribar a trobar alguna altra part que realitzi una oferta millor que la de Fairfax, i és probable que l’únic motiu plausible de la “marxa enrere” sigui el resultat de la due diligence o que finalment la companyia vulgui seguir totalment en solitari, una opció que tampoc sembla tenir gaires números.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: