BlackBerry explora alternatives per al seu futur

Compartir

Exploració d’alternatives estratègiques” és com ha comunicat la directiva que la marca canadenca podria ser venuda a una altra empresa.

Per mitjà d’un comunicat públic, la directiva de BlackBerry ha anunciat que està explorant noves possibilitats per a la seva companyia, entre les quals s’hi consideren una joint venture (la seva unió a parts iguals amb una altra empresa), una aliança estratègica o, fins i tot, la venda de l’empresa.

Els resultats econòmics de BlackBerry no han estat bons en els darrers temps, i la nova plataforma de programari encara no ha trobat el seu lloc en el mercat, així com els terminals que l’empren. Simptomàtic és que els estudis de mercat ja donin com a tercera plataforma de programari en discòrdia en el mercat mòbil al Windows Phone de Microsoft.

Per tal d’estudiar totes les possibilitats, la directiva de BlackBerry ha anunciat la creació d’un comitè especial de cinc persones que inclourà l’actual CEO Thorsten Heins, malgrat que no serà ell qui el dirigeixi. Aquest comitè explorarà les possibilitats, però això no implica necessàriament que acabi donant una resolució.

Tampoc està assegurada la venda; aquesta es llista com una alternativa més entre d’altres possibilitats. La solució al problema de posicionament en el mercat per part de BlackBerry i l’acceptació dels seus productes per part dels consumidors podria ser totalment interna, i no dependre de cap jugador extern.

Però, si finalment es decideix a incorporar d’alguna manera (per mitjà d’adquisició o acord) a un partenaire, la companyia canadenca té diversos punts forts amb els quals jugar: és fabricant de maquinari amb els seus terminals, de programari amb el seu sistema operatiu i aplicacions, proveïdora de serveis de missatgeria (instantània i de correu electrònic), i posseïdora d’una subsidiària amb una plataforma de treball en temps real de força èxit com és QNX.

Al llarg de les primeres hores després de l’anunci de BlackBerry, la vox populi ha posat diversos noms a un possible comprador de la canadenca, tot i que el que ha sonat amb més força és el de Hewlett-Packard, que ja en el passat es va quedar amb Palm.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: