BlackBerry llança solucions per captivar a més usuaris finals

Compartir

BlackBerryEl fabricant canadenc RIM s’acosta encara més als consumidors finals sense descurar el seu tradicional públic empresarial. Se les haurà de veure principalment amb l’allau de smartphones Android.

Redacció – Fa ja temps que BlackBerry va deixar de ser sinònim exclusivament de negocis per passar a ser una plataforma apta per a tots els públics, malgrat que encara arrossega la fama dels seus inicis. Tot i això, RIM (nom del fabricant d’aquests populars smartphones) s’esforça en deixar de banda aquesta imatge exclusivista mostrant una imatge més assequible per a tots els públics. I això es nota en els seus darrers llançaments.

En primer lloc, i com a més important, ens trobem amb una nova versió de la seva plataforma BlackBerry OS, que arriba a la sisena encarnació amb un rentat de cara destinat a optimitzar el seu funcionament cap a l’usuari en aparells amb pantalla tàctil com les BlackBerry Storm, Storm2 o la nova Torch 9800 presentada simultàniament i de la que també en parlarem després.

A la pantalla principal (Home Screen), les icones passen a organitzar-se en cinc categories (Tot, Preferits, Mitjans, Descàrregues i Freqüents). A més, des de la mateixa Home Screen, els usuaris tindran accessible una eina de cerca unificada.

El navegador web de BlackBerry OS 6
El navegador web de BlackBerry OS 6

Un element clau que ha estat renovat és el navegador web. Els moderns browsers per a smartphones poc han d’envejar als seus homòlegs desktop (potser, només l’espai que aquests darrers disposen a la gran pantalla per a renderitzar les pàgines). Basat en Webkit, s’ha afegit la possibilitat d’obrir múltiples pestanyes per navegar simultàniament en diferents pàgines com a principal novetat, malgrat que no és l’única; integració amb llocs socials i opcions d’ampliació del contingut per veure’l millor, també l’acompanyen.

BlackBerry Torch 9800Alguns models existents de BlackBerry (Bold 9700, Bold 9650 i Pearl 3G) seran actualitzables a la nova versió del sistema, sempre subjecte a la certificació de les operadores.

Continuem amb les novetats amb un nou smartphone (BlackBerry Torch 9800) que en gran mesura s’allunya del format i dimensions habitualment emprats per la companyia canadenca. Mides ajustades, pantalla tàctil i l’habitual teclat QWERTY dels terminals de la marca, però aquest cop lleugerament més petit i en format lliscant; si allò més habitual és veure el teclat de les BlackBerry fixat a la part frontal inferior just a sota la pantalla, en aquest exemplar el teclat passa a “amagar-se” sota la pantalla, que d’aquesta manera augmenta la seva mida fent més còmoda la visualització de continguts multimèdia.

L’estètica del nou terminal ha estat molt acurada, deixant enrere el look més “industrial” habitual de la marca per acostar-se al què ja va fer la mateixa RIM amb la Pearl 8220: un smartphone de disseny que, a més de ser útil, també pugui ser brillant com una joia més.

Com a sistema operatiu, la Torch 9800 serà la primera en muntar la nova plataforma BlackBerry OS 6.

Sense rastre del tablet

Malgrat que les especulacions donen per gairebé segur un futur tablet semblant a l’iPad que llançarà RIM també sota el segell BlackBerry, el fabricant canadenc ni ha presentat res ni ha afirmat ni desmentiment aquesta possibilitat.

Els darrers rumors en els cenacles d’Internet bategen aquest aparell com a BlackPad o BlacPad.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina