BlackBerry nega que vagi a abandonar la fabricació de smartphones

Compartir

John Chen, el CEO de la companyia canadenca, respon contundentment a una informació publicada per l’agència Reuters.

Reuters es basava en unes declaracions que Chen va realitzar en una entrevista, afirmant que, de no aconseguir beneficis en un termini de temps breu, consideraria sortir del negoci dels terminals.

Chen ha respost mitjançant un post al blog del BlackBerry, afirmant que les seves paraules van ser tretes de context, i reafirmant-se en la voluntat de la marca canadenca de continuar en el sector dels terminals com una de les pedres angulars del seu negoci.

John Chen. Imatge de BlackBerry

John Chen. Imatge de BlackBerry

La unitat de smartphones de BlackBerry arrossega pèrdues des de fa temps, i és considerada de forma majoritària per premsa i analistes com un “malalt” dins l’ecosistema de fabricants de smartphones, el mercat de la qual s’han repartit entre Android i iOS, i l’aposta com a via alternativa a les plataformes majoritàries ha estat ocupada per Nokia i Windows Phone.

La seva renovada plataforma de programari, BlackBerry OS 10 basat en la tecnologia QNX, és un bon sistema operatiu que, fins i tot, permet l’execució d’apps d’Android sense haver-les de recompilar per donar més flexibilitat a la plataforma i més possibilitats d’elecció als seus usuaris. Les crítiques favorables no han deixat de ser publicades per a cada model llançat amb el nou sistema, però la companyia no ha obtingut el favor del públic.

John Chen ha indicat en el seu post del blog oficial de BlackBerry que la companyia compta amb altres unitats fortes que li proporcionen beneficis, esmentant entre elles la de missatgeria i referint-se a les posibilidade del negoci de les comunicacions de màquina a màquina.

En aquest sentit, el sistema operatiu QNX constitueix un punt fort i, per exemple, entra en els plans de Qualcomm com una de les plataformes que aquest fabricant de semiconductors considera per a la comunicació entre cotxes i per als sistemes d’informació dins dels vehicles.

Una possibilitat per a BlackBerry seria externalitzar aquesta divisió, posar-la sota la gestió d’una consultora externa com va fer Nokia amb Symbian i Accenture, o bé crear una spin-off  lligada d’alguna manera a l’empresa matriu, una cosa semblant al què recentment va fer Sony amb la seva divisió d’ordinadors Vaio.

Potser les paraules de Chen no es refereixin a deixar de fabricar smartphones, sinó a aquestes possibilitats de separar el negoci de terminals en una empresa diferent.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: