BlackBerry presentarà botiga online d’aplicacions

Compartir

BlackBerryEl seu nom és BlackBerry App World, acollirà des de programes gratuïts fins a aplicacions de pagament, i podran ser adquirits mitjançant l’ús d’un compte PayPal.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Seguint l’estela de Microsoft amb la Windows Marketplace i d’Apple amb l’App Store, el fabricant canadenc RIM llançarà dins de poc la seva botiga centralitzada d’aplicacions, el nom de la qual serà BlackBerry App World.

En principi, aquesta botiga en línia no diferirà gaire d’allò que s’ha vist fins ara en aquesta matèria, seguint el camí marcat per Apple amb la seva botiga en línia d’aplicacions per a l’iPhone que és la que ha servit de model a la resta de fabricants de terminals. Tal vegada una de les poques novetats que aporti l’App World de BlackBerry serà la possibilitat de pagar a través de PayPal, després que RIM arribés a un acord amb aquesta empresa.

Per a accedir-hi, els usuaris hauran de disposar d’un terminal BlackBerry que empri la versió 4.2 o superior del seu sistema operatiu propietari. Entre els telèfons suportats hi trobem els models Bold 9000, Storm, Curve 8900 o la sèrie Pearl.

Els programadors interessats en distribuir les seves aplicacions ja tenen a la seva disposició la documentació necessària i les eines per a començar a fer-ho.

Inicialment, la botiga d’aplicacions de BlackBerry estarà disponible només en anglès per al Canadà, Estats Units i Gran Bretanya, i la seva traducció a altres idiomes i posada en marxa en altres països s’anirà duent a terme de manera gradual.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina