BlackBerry tamb

Compartir

Amb l’usuari final en ment, la companyia canadenca RIM ha revelat la seva nova aposta, el primer dispositiu de la casa amb pantalla tàctil.


La nova BlackBerry StormRedacció imatica.org – L’exemple de l’iPhone ha creat un precedent i exemple a seguir per a la indústria de la telefonia mòbil, doncs tots els actors del sector estan afegint -si no ho han fet ja- una solució d’aquesta mena al seu catàleg. A finals de la setmana passada era la finlandesa Nokia la que amb el 5800 XpressMusic entrava en el camp dels dispositius amb pantalla tàctil, i ara és BlackBerry la que es decanta també per aquest mateix format.

El moviment de Nokia s’esperava des de feia un cert temps, ja que no debades l’empresa finlandesa és líder en aquest camp. Si bé l’anunci de la nova BlackBerry Storm no ha estat tan comentat, no per això deixava de ser menys esperat ni manca d’importància, doncs la companyia canadenca és considerada com la líder en el segment dels smartphones professionals i d’algun temps ençà està buscant augmentar la seva quota de mercat entre els usuaris finals, un col·lectiu al qual precisament sembla dirigir-se aquest terminal.

L’aparença general del telèfon no varia de la que presenten tots els dispositius d’aquesta mena: gran pantalla amb resolució de 480×360 píxels cobrint la majoria de la part frontal, amb quatre botons a la part inferior (d’esquerra a dreta: acceptar la trucada, menú principal, pantalla anterior i penjar). Òbviament, disposa d’acceleròmetres que permeten detectar quan es gira el telèfon i, en conseqüència, canviar l’orientació de la pantalla.

L’enfocament que se li ha donat és bàsicament multimèdia; disposa d’una càmera de 3,2 megapíxels capaç de capturar fotografies i vídeo, tot i que aquesta és única i a la part posterior, no disposant de càmera per a vídeoconferències. Té també un reproductor multimèdia capaç de reproduir una àmplia gamma de formats de vídeo (MPEG4 H.263, MPEG4 Part 2, H.264, WMV) i àudio (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WMA ProPlus).

La quantitat de memòria instal·lada no és en absolut menyspreable per ser un dispositiu BlackBerry: fins a 1 Gigabyte inclòs com a memòria del propi aparell, ampliable mitjançant targes microSD.

La compatibilitat amb servidors Exchange de Microsoft, Lotus Domino, Novell GroupWise i, en general, qualsevol compte de correu electrònic que puguem utilitzar, segueix estant present de la mateixa manera que a la resta de la gamma de smartphones de RIM.

Inicialment, la BlackBerry Storm es començarà a distribuir a Nord-amèrica cap a finals d’enguany, per donar el salt posteriorment al continent europeu i la resta del món.

Guillem Alsina