Blackphone: el smartphone segur

Compartir

De moment se’n desconeixen detalls tècnics, la nova empresa només ha revelat que emprarà un Android modificat batejat com a PrivatOS per les funcionalitats de privacitat que inclou.

El Blackphone

Trucades i missatgeria encriptades, i fins i tot els fitxers emmagatzemats en el propi telèfon intel·ligent, protegits per un xifrat; això, que sembla més propi d’un dels innombrables gàdgets que James Bond acostuma a lluir en les seves pel·lícules, aviat estarà a l’abast de qualsevol de nosaltres (encara queda per saber si també al de les nostres butxaques) gràcies a Blackphone.

El que s’amaga realment darrere d’aquesta joint venture amb seu a Suïssa és la participació de l’empresa espanyola Geeksphone, especialitzada en la fabricació de smartphones, juntament amb la nord-americana Secret Circle, especialitzada en el programari de comunicacions segures.

En aquesta darrera hi trobem noms tan destacats com els de Phil Zimmerman i Jon Callas, co-fundadors de PGP Inc. (el primer és el creador del programa d’encriptació homònim).

El terminal, del qual de moment no se n’han facilitat dades tècniques com el processador o la quantitat de memòria RAM, utilitzarà una versió modificada d’Android (per poder utilitzar les apps avui disponibles al mercat) batejada com a PrivatOS pels seus creadors.

El que si ha donat a conèixer l’empresa és que la prevenda del terminal començarà el proper 24 de febrer al Mobile World Congress, pel que és més que probable que fins aquesta data no puguem saber res més del terminal (exceptuant-ne possibles filtracions) ni en veiem cap imatge.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: