Blizzard acaba amb l’anonimat en els fòrums de World of Warcraft

Compartir

JocsLa companyia creadora del reeixit joc en línia, espera d’aquesta manera desfer-se en gran mesura de les baralles online entre usuaris, insults i converses de mal gust que es donen emparades per l’anonimat fins ara imperant. No és l’única que pateix aquest problema.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En una nota dirigida als usuaris del seu reeixit joc online World of Warcraft (WoW), la desenvolupadora i productora de programari lúdic (videojocs) Blizzard, ha informat que a partir d’ara l’autoria dels posts (missatges) en els fòrums online de WoW quedarà reflectida amb el nom real de la persona que realitza el comentari, i no amb el nom del seu personatge com passava fins ara.

En la nota, els responsables de Blizzard afirmen que “Els fòrums oficials han estat sempre un gran lloc per discutir les darreres notícies sobre els nostres jocs, oferir idees i suggeriments, i compartir experiències amb altres jugadors – tot i això, els fòrums també s’han guanyat una reputació de lloc on les ‘flame wars’, trolls, i altres coses desagradables campen al seu aire”. Amb aquestes expressions (flame wars, trolls) bàsicament es descriuen les escaramusses que es donen entre usuaris que es repliquen fins arribar a l’enfrontament personal, a vegades amb un nivell denigrant d’insults.

La majoria dels cops, aquests comportaments s’emparen en l’anonimat que proporciona un nick (malnom) que pot no revelar absolutament res sobre la identitat real de qui s’amaga al seu darrere. No pocs usuaris prenen, a més, uns quants perfils per fer creure als altres que les opinions i els insults d’un, són compartits per altres usuaris.

No és un problema exclusiu d’aquests fòrums; en la majoria d’àgores més o menys públiques d’Internet que permeten enviar missatges signats amb pseudònim, pateixen aquest problema. I la solució trobada per Blizzard tampoc és nova, ja que més d’un lloc web ha deixat de banda els comentaris anònims per a exigir una identificació real i creïble als seus usuaris.

Els fòrums en què es gaudeix d’anonimat van néixer, en teoria, com una expressió de la llibertat que hom pot trobar a Internet. Criticar un determinat govern, una forma de veure la vida o quelcom tan innocent com un equip de futbol o una sèrie de televisió, pot ser dut a terme sense por de represàlies. Però quan qui critica sobrepassa la barrera del respecte i el savoir-faire per a ser groller, la llibertat que atorga un pseudònim es torna contra la seva mateixa essència, passant a ser una ombra que dóna recer a malfactors i buscabregues, encara que siguin virtuals.

La pràctica ha demostrat que si hom s’ha de treure la màscara de l’anonimat per parlar, acostuma a ser molt més educat i menys buscabregues. Amb aquest factor compten a Blizzard per disminuir el “nivell de testosterona” que es palpa en els seus fòrums. Sempre hi haurà qui es comporti com un animalot, sense observar una mínima etiqueta, però si s’aconsegueix disminuir el nombre d’aquests trolls (que és com se’ls coneix en l’argot col·loquial d’Internet) ja s’haurà fet un pas positiu cap endavant.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina