Blogger pateix una pèrdua de dades d’usuaris però se’n recupera amb èxit

Compartir

GoogleEl servei de blogs de Google va patir el típic problema dels serveis online i va perdre gran quantitat de posts i comentaris de molts dels seus usuaris en el que, afortunadament, només ha estat un lapsus temporal doncs se n’han pogut recuperar els continguts.

Redacció – Sembla que tot fou culpa d’una actualització del sistema de gestió de continguts emprat en els servidors de la multinacional californiana, que va eliminar els posts i els comentaris realitzats entre els passats dies 11 i 12 d’aquest mes, encara que aquests han pogut ser recuperats de les còpies de seguretat realitzades per la mateixa companyia.

El contingut perdut s’ha anat restablint aquests darrers dies, malgrat que pot ser que encara quedin alguns continguts pendents. Google també ha avisat als usuaris que trobin a faltar algun post o comentari, que busquin en els esborranys dels seus comptes.

No és el primer cop (ni serà l’últim) que un servei online pateix una pèrdua d’aquest tipus, i en alguns casos ha estat fins i tot pitjor, amb pèrdues totals i irrecuperables de la informació. Per això sempre és aconsellable que, per moltes mesures que posi l’empresa que presta el servei i per moltes còpies de seguretat (bakcups) automàtics que faci, disposar nosaltres mateixos d’una còpia de les dades a les nostres mans.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina