Bloomberg apunta a que Microsoft ja tindria nou CEO

Compartir

Satya Nadella, actual Vicepresident Executiu del Grup de Cloud i Enterprise hauria guanyat avantatge sobre els altres candidats, segons indica el rotatiu nord-americà, probablement per la seva experiència en serveis enmig del procés de transformació que està patint Microsoft de companyia de productes a una altra principalment de serveis.

Satya Nadella. Imatge gentilesa de Microsoft

Satya Nadella. Imatge gentilesa de Microsoft

Segons afirma el rotatiu econòmic nord-americà Bloomberg, el comitè intern encarregat d’escollir un successor de Steve Ballmer per ocupar el càrrec de CEO de Microsoft ja hauria decidit, i el nom del guanyador seria el de Satya Nadella, actualment Vicepresident Executiu del Grup de Cloud i Enterprise de la companyia de Redmond. La decisió no està tancada, però Nadella tindria molts números per obtenir el càrrec, segons el rotatiu nord-americà.

Bloomberg cita, com sol ser habitual en aquests casos, a persones properes a l’assumpte que han preferit romandre en l’anonimat degut al secretisme amb el qual s’està duent a terme l’elecció de nou CEO, i per a la qual -i segons el calendari establert per Steve Ballmer en el moment d’anunciar el seu futur abandonament– el comitè especial té fins a aquest proper agost.

Nadella és natural de Hyderabad (estat d’Andhra Pradesh, Índia) i disposa de la doble nacionalitat índia i nord-americana. Va cursar estudis d’enginyeria electrònica i telecomunicacions al Manipal Institute of Technology de la seva Índia natal abans de traslladar-se als Estats Units, on va completar la seva formació tècnica i va treballar a Sun Microsystems.

El 1992 va ingressar a Microsoft, empresa en la qual ha exercit diversos rols i ocupat diversos càrrecs, com el de vicepresident Sènior de R+D per a la Divisió de Serveis Online, Vicepresident de la Divisió de Negocis i, just abans d’entrar al Grup de Cloud i Enterprise, havia presidit la unitat de Servidors i Eines de Negoci de la companyia de Redmond.

La seva elecció podria estar relacionada amb el fet que en ser un home que treballa amb les modernes tecnologies del cloud computing i comprèn la necessitat estratègica d’un servei com aquest, captaria perfectament la necessitat del mercat en un procés de transformació que està patint Microsoft en la transició d’una companyia de productes a una altra de principalment serveis. Seria, doncs, l’home adequat per a aquesta missió.

De tota manera, des de Bloomberg recalquen que si bé Nadella ha guanyat molts enters fins al punt de ser virtualment considerat com a guanyador de la cursa per ocupar el lloc de CEO, la decisió no ha estat presa en ferm, i encara hi pot haver sorpreses al respecte.

Prèviament s’ha especulat per al càrrec de CEO de Microsoft amb noms com els de Steven SinofskyStephen Ellop o Alan Mulalli.

Bill Gates també es podria veure desplaçat del seu càrrec de president

Seguint amb les revelacions de Bloomberg, a Microsoft també podria estar preparant un altre canvi en la cúpula dirigent: el del fundador, ex-CEO i actual president de la companyia, Bill Gates.

Aquest, segons el rotatiu nord-americà, s’involucraria més activament a partir del moment en què abandonés el seu càrrec en els afers diaris de la companyia que va fundar.

És probable que aquesta visió vingui motivada pel mal rendiment que Microsoft està exercint en l’àmbit de la mobilitat, factor clau actualment per a la supervivència de qualsevol companyia de la talla de Microsoft que necessiti reunir un gran volum d’usuaris al voltant dels seus productes.

En què ajudaria la tornada de Bill Gates a la companyia de Redmond? La seva visió de negoci, carisma i imatge de líder que va consagrar Microsoft al capdamunt poden ser els factors que el veterà Gates torni a dedicar més temps a la creació de la seva vida, allunyant-lo una mica de les obres benèfiques a les quals ara es dedica.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: