Boletaire aquesta és la teva app!
Setapedia és un compendi de més de cinc-centes fitxes de bolets, dels quals n’indica si són comestibles o el grau de perillositat, i en dóna consells culinaris. De moment disponible només en castellà, el seu desenvolupador està treballant ja en una versió en català.
Arnau Pascual, el desenvolupador de Tecnologia en Català, ha presentat nova aplicació per a dispositius Android, aquest cop centrada en el món dels bolets.
Es tracta de Setapedia, una completa enciclopèdia de la diversitat micològica. Per a cadascun dels bolets classificats hi podem trobar informació tècnica com ara la família, subclasse, ordre i classe, una descripció, observacions i, fins i tot, consells per a cuinar-los.
Els diferents bolets tenen una classificació per saber si són comestibles, si cal anar-hi amb compte, si són tòxics, o bé si es poden arribar a menjar però no tenen cap interès gastronòmic.
La Setapedia es troba disponible de moment en castellà, ja que aprofita la informació cedida per la Baxauri Kultur Elkartea (Associació Cultural Baxauri) i la Gastronomiazko Euskal Anaiartera (Confraria Basca de Gastronomia), disponible només en castellà. L’autor ja està treballant per poder-ne fer una traducció al català.
Aquesta app, que no pretén ser en cap moment una guia que ensenyi a la recollida de bolets, si no una informació accessòria i d’utilitat per al boletaire, es pot descarregar gratuïtament, i inclou un apartat social: a través de Facebook, podrem compartir fotos dels bolets que hem trobat amb els nostres amics, i les fitxes d’aquests a l’aplicació.
Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic
- FutureBuds: els auriculars que saben quan te’ls has tret - 7 de març de 2019
- Paymo, el primer smartphone-cartera veritablement digital - 7 de març de 2019
- Mobile World Congress: algunes conclusions interessants - 4 de març de 2019