Boletaire aquesta és la teva app!

Compartir

Setapedia és un compendi de més de cinc-centes fitxes de bolets, dels quals n’indica si són comestibles o el grau de perillositat, i en dóna consells culinaris. De moment disponible només en castellà, el seu desenvolupador està treballant ja en una versió en català.

Fitxa d'un dels bolets presents a la Setapedia

Fitxa d’un dels bolets presents a la Setapedia

Arnau Pascual, el desenvolupador de Tecnologia en Català, ha presentat nova aplicació per a dispositius Android, aquest cop centrada en el món dels bolets.

Es tracta de Setapedia, una completa enciclopèdia de la diversitat micològica. Per a cadascun dels bolets classificats hi podem trobar informació tècnica com ara la família, subclasse, ordre i classe, una descripció, observacions i, fins i tot, consells per a cuinar-los.

Els diferents bolets tenen una classificació per saber si són comestibles, si cal anar-hi amb compte, si són tòxics, o bé si es poden arribar a menjar però no tenen cap interès gastronòmic.

La Setapedia es troba disponible de moment en castellà, ja que aprofita la informació cedida per la Baxauri Kultur Elkartea (Associació Cultural Baxauri) i la Gastronomiazko Euskal Anaiartera (Confraria Basca de Gastronomia), disponible només en castellà. L’autor ja està treballant per poder-ne fer una traducció al català.

Aquesta app, que no pretén ser en cap moment una guia que ensenyi a la recollida de bolets, si no una informació accessòria i d’utilitat per al boletaire, es pot descarregar gratuïtament, i inclou un apartat social: a través de Facebook, podrem compartir fotos dels bolets que hem trobat amb els nostres amics, i les fitxes d’aquests a l’aplicació.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: