Bona arrancada d’Ubuntu Edge

Compartir

Aconsegueix un 10% dels fons necessaris en menys de 24 hores, malgrat que la majoria dels donants han aprofitat l’oferta de llançament que dura un dia, la qual cosa posa un repte extra a la resta de la campanya.

El concepte d'Ubuntu Edge és un smartphone que, connectat a un monitor, teclat i ratolí, es converteix en un ordinador

El concepte d’Ubuntu Edge és un smartphone que, connectat a un monitor, teclat i ratolí, es converteix en un ordinador

Després del llançament ahir de la campanya de crowdfunding per finançar la construcció del dispositiu Ubuntu Edge, la qual tenia 31 dies per aconseguir recollir 32 milions de dòlars per fer possible la construcció d’una sèrie limitada de 40.000 unitats d’aquest dispositiu, de moment va per bon camí: en menys de 24 hores ha aconseguit ja un 10% de l’objectiu perseguit.

El principal motor que ha mogut la recaptació ha estat l’oferta especial de 600 dòlars a canvi d’obtenir un exemplar del terminal quan aquest surti al maig del 2014. Aquesta oferta, només vàlida per un dia, millora en 230 dòlars els 830 que costarà un terminal a partir d’aquesta data, i ha estat aprofitada per 5040 persones, la qual cosa dóna un total de poc més dels 3 milions dels 3,2 que s’han recollit fins ara.

El fet de que allò recaptat hagi estat majoritàriament per l’oferta de llançament, sembra certs dubtes sobre que la campanya pugui arribar a bon port, tot i que encara li queda tot un mes al davant (30 dies) per aconseguir poc menys de 29 milions. Tot dependrà de si moltes persones consideren interessant el producte que ofereix Canonical per 830 dòlars.

Les espectaculars especificacions de maquinari d’aquest (4 GB. de RAM, 128 GB. d’emmagatzemament, pantalla de safir, malgrat que es desconeix encara el processador que l’equiparà) poden ser un bon al·licient per a la seva adquisició, però no és un dispositiu que sigui per al consum massiu, per la qual cosa Canonical s’haurà de refiar del públic més geek per dur a bon port el seu projecte.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: