La borsa tracta diferent a Apple i a RIM

Compartir
Apple Store de Nova York. La borsa ha estat generosa amb la companyia de Cupertino

Apple Store de Nova York. La borsa ha estat generosa amb la companyia de Cupertino

Els inversors semblen confiar en el futur de la companyia de la poma ara que Jobs no hi és, mentre que no li perdonen a RIM la fallada esdevinguda fa unes setmanes amb els seus servidors.

Durant anys, analistes de mercat, especuladors, periodistes, comentaristes i habituals dels fòrums d’Internet, han anat debatent si Apple sense Steve Jobs continuaria essent possible o bé si amb la partida del seu cofundador i inspirador, s’apagaria també la llum de la poma mossegada. Els inversors en borsa també s’ho preguntaven, i la resposta a tal pregunta es va fer urgent amb elrecent traspàs del gran Steve Jobs.

Per a obtenir tal resposta, s’havia d’esperar a què passés un temps i les aigües tornessin al curs habitual per a valorar si pesava més la defunció de Jobs o l’èxit sense pal·liatius de l’iPhone 4S i, finalment, ha estat això últim: la cotització d’Apple continua en una dinàmica alcista, i malgrat que va patir una petita davallada a partir de la data en què va morir Jobs, si prenem la seva dinàmica global, podem considerar que aquesta continua a l’alça.

A llarg termini, però, la situació esdevé una incògnita: si Apple continua innovant com ho ha fet fins ara, i els seus productes continuen batent rècords, la seva cotització seguirà pujant o, almenys mantenint-se. La gran incògnita és fins quan podrà mantenir aquestes cotes tan altes, i continuar batent els seus propis rècords.

RIM, la situació inversa

Els inversors no li han perdonat a la companyia canadenca la fallada que va mantenir els seus usuaris incomunicats durant uns dos dies aproximadament. Malgrat tot, això no ha fet més que empitjorar una situació de caiguda de les seves accions que ja s’havia anat donant al llarg dels darrers mesos.

Seu de RIM

Seu de RIM

Mentre que BlackBerry ha anat bé al mercat (té la seva quota, que creix de manera lenta però segura), els inversors l’han penalitzat aneu a saber per què, pel què la incidència que tan mala premsa li ha portat al fabricant canadenc en els rotatius i els fòrums d’Internet ha vingut només a afegir més llenya al foc. I la solució compensatòria no va acabar d’agradar a ningú.

Així doncs, probablement el que estan penalitzant els inversors en borsa no és tant el què ha passat fins ara, si no el que pot passar amb les vendes de la companyia més endavant. És per això que els propers resultats econòmics presentats per RIM seran crucials en el seu esdevenidor, atès que no pot confiar gaire en, per exemple, una pujada en les vendes del seu tablet PlayBook. I, si baixa el preu a aquest dispositiu, els ingressos disminuiran.

Per a la multinacional canadenca tot es resumeix en trobar un equilibri i millorar tot el possible les seves vendes en el futur proper per a demostrar múscul comercial i influència entre el públic.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: