El CEO de Mozilla dimiteix

Compartir

Brendan Eich deixa el càrrec una setmana després d’haver estat nomenat.

Com vam anunciar fa uns dies, Brendan Eich s’havia convertit en el nou CEO de mozilla, un càrrec que li ha acabat comportant problemes i l’ha dut a la dimissió.

Per entendre el motiu del perquè ha dimitit, hem de retrocedir fins a l’any 2008: Eich va votar en contra dels matrimonis homosexuals a Califòrnia, i és per aquest motiu que li han arribat els problemes.

Segons es diu a La Xarxa, l’artífex del boicot a Firefox és la web de cites OkCupid, que recomanava als seus clients que accedissin al lloc web amb un altre navegador que no fos Mozilla amb el següent missatge: “El nou CEO de Mozilla, Brendan Eich, és un opositor a la igualtat de drets per a les parelles homosexuals. Ens agradaria, per tant, que els nostres usuaris no empressin el programari de Mozilla per accedir a OkCupid“.

Des de la Fundació Mozilla, i mitjançant la seva presidenta Mitchell Baker, han buscat allunyar-se de la polèmica afirmant que “Mozilla creu en la igualtat i la llibertat d’expressió. Acceptem contribucions de qualsevol persona sense importar l’edat, la cultura, l’ètnia, la identitat de gènere, l’idioma, la raça, l’orientació sexual, la ubicació geogràfica i les opinions religioses” i afegint que “tenim treballadors amb una àmplia varietat d’opinions“.

Finalment, s’excusa afirmant que “No hem actuat com seria esperat de Mozilla. No ens vam moure prou ràpid un cop va començar la controvèrsia. Ho lamentem“.

De moment Mozilla torna a estar sense CEO.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: