Broadcom obre el codi font dels drivers per a les seves targes WiFi

Compartir

Broadcom obre els seus driversLes targes d’aquest fabricant són àmpliament utilitzades en ordinadors portàtils de tots els fabricants, amb la qual cosa aquesta mesura serà ben rebuda per tots els sistemes operatius de codi obert.

Redacció – Mitjançant un missatge de correu electrònic enviat a una de les llistes de distribució per a desenvolupadors del kernel de Linux, Henry Ptasinski (Principal Scientist a Broadcom) ha anunciat la publicació del codi font d’un driver per a diversos models de xips inalàmbrics que la coneguda marca fabrica.

Broadcom és un conegut proveïdor de solucions wireless, els productes del qual són emprats per gran quantitat de fabricants en ordinadors portàtils. Fins ara no havia obert el codi font dels seus drivers ni facilitat les especificacions tècniques completes del seu maquinari a cap projecte d’aquesta mena com, per exemple, GNU/Linux o una de les branques de BSD. Això ha suposat fins a la data un problema per a aquests sistemes, que han hagut de construir els seus propis drivers a través de l’habitual sistema de l’enginyeria inversa, amb el qual es triga una mica més en aconseguir resultats.

En el present anunci s’indica que es facilita el codi font d’un driver per a Linux per a la seva darrera generació de xipsets 11n. Suporta múltiples xips ja comercialitzats (BCM4313, BCM43224, o BCM43225) i inclou un framework que permetrà el futur desenvolupament de drivers per als xips que estan per venir.

Amb aquesta mesura, Broadcom es congracia amb la comunitat de desenvolupadors a més de donar un important impuls a GNU/Linux en el terreny dels portàtils. Un altre dels motius pels quals pot haver fet aquest moviment és per a què el driver sigui adaptat a Android i, amb això, emportar-se una part del pastís dels tablets alternatius a l’iPad, o dels netbooks, molts dels quals munten xips Intel per a les comunicacions sense fils.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)