Browser d’Android, el cinquè de la llista

Compartir

Les darreres estadístiques de Net Applications situen el navegador web inclòs a la plataforma de programari del robot verd com el cinquè a la llista dels més utilitzats darrere del Safari. Segons la mateixa, Chrome encara no pot superar a Firefox.

Segons podem veure en la darrera edició de les estadístiques mensuals de Net Applications, corresponent a aquest passat mes de juny, el navegador web inclòs en el sistema operatiu Android (i que no és Chrome) li ha guanyat la cinquena posició a la llista dels browsers més emprats a Opera.

Aquest canvi en les posicions capdavanteres no és gens estrany, tenint en compte que els dispositius mòbils com smartphones i tablets són cada cop més emprats i, molts cops, substitueixen als PCs de sobretaula i portàtils. A més, els usuaris cada dia utilitzen més aquest tipus de dispositius per a navegar.

Android és el sistema operatiu per a smartphones més usat a tot el món, mentre que la seva quota del mercat global de tablets es situa entre una cinquena i una tercera part de les vendes totals, segons qui doni les xifres.

Al browser d’Android el precedeix en quarta posició de la llista el Safari d’Apple. En aquesta posició es troben sumats tant els usuaris de Safari en sistemes de sobretaula (Mac OS X i Windows) com els de la versió per a iOS, doncs ambdós no diferencien les respectives versions. Tot i això, podem suposar major percentatge d’usuaris de Safari mòbil que del navegador de Google, ja que la plataforma d’Apple per a l’iPhone i l’iPad ocupa -segons les mateixes estadístiques de Net Applications- un 5,30% del mercat, mentre que Android només arriba a l’1,62% del total.

Destacar que Firefox (segona posició) puja lleugerament, mentre que Chrome (tercera) davalla una mica, retardant el que tots o gairebé tots els analistes veuen com a inevitable: que el navegador de Google sobrepassi la guineu de foc a la classificació.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: