BSA llança una nova guia sobre els avantatges de SAM

Compartir

BSA recomana a les empreses l’ús del sistema de Software Asset Management, SAM (Gestió d’Actius de Programari).

Agències – Business Software Alliance (BSA) ha llançat una guia per ajudar a les empreses a comprendre els beneficis financers i operacionals de l’ús del sistema de Software Asset Management, SAM (Gestió d’Actius de Programari). La guia inclou consells dirigits a les organitzacions per reduir els costos de TI, augmentar la productivitat i l’eficiència dins de l’organització, limitar els riscos associats a la instal·lació de programari sense llicència i actuar dins de la legalitat, vetllant pel compliment de les normes.

Moltes empreses no tracten el programari com un autèntic negoci, quan en molts casos, és el centre de totes les activitats”, ha destacat Luis Frutos, president del Comitè espanyol de la BSA. “La importància d’aquest actiu sol ser passada per alt i es concep com una responsabilitat del departament de TI, com la compra d’equips, quan la realitat és que afecta a pràcticament totes les operacions del negoci i hauria de ser un tema a tenir en compte pel mateix director general de la companyia. SAM pot ajudar a les empreses tant des del punt de vista financer com operacional”.

SAM permet a les empreses gestionar amb eficàcia el programari, assegurant que totes les llicències estan en vigor per tal d’evitar possibles danys operatius i financers provocats pel programari no autoritzat, com poden ser demandes civils o penals, la pèrdua de dades, arxius corruptes o l’atac de virus informàtics. A més, la comprensió del què el programari representa dins de l’empresa pot garantir el correcte ús que els treballadors fan dels productes per millorar la productivitat i fins i tot estalviar diners, mitjançant la supressió de la concessió de llicències o la superposició de programes no utilitzats.

La nova guia SAM de BSA conté una gran varietat de continguts, on s’explica què és una llicència de programari, els diferents tipus de llicències, la forma de gestionar el programari, el procés d’auditoria, així com els beneficis del compliment de les normes i el risc associat de treballar sense llicència. Mitjançant la comprensió dels fonaments de la concessió de llicències de programari, les empreses poden assegurar-se de que tenen el control dels seus actius i prenen decisions ben fonamentades.

A l’apartat “Eines” de la web de BSA, podeu accedir a la guia completa de SAM: www.bsa.org.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)