Cabal insuficient

Compartir

Els quinze minuts de cortesia de Wi-Fi gratuït en un aeroport no m’han deixat gaire bona imatge per la lentitud de la connexió. Resultat: no he comprat cap accés a Internet d’aquell proveïdor.

Ja fa temps (malgrat que no tant pel que es podria pressuposar per la meva edat), quan començava a descobrir el meu propi estil de vestir, alhora vaig descobrir també les meves preferències pel que fa a colònies i perfums, gràcies a les mostres que vaig anar aplegant en diverses botigues.

Aquestes mostres eren un tastet del producte que, després, es podia adquirir a les botigues. Dues marques de les nombroses colònies que vaig tastar -i que no diré aquí quines foren- em van seduir i, a dia d’avui, s’han convertit en es meus aromes personals. Per què? doncs perquè les mostres (la potència de les quals era superior al producte en pot) em van agradar, i aquesta és precisament la comesa d’una mostra, agradar, seduir i dur a l’adquisició del producte que s’ensenya.

No puc dir el mateix del quart d’hora gratuït de cortesia de connexió Wi-Fi que vaig poder ‘gaudir’ (o, més apropriadament, partir) a l’aeroport d’El Prat de Barcelona per part del proveïdor Kubi Wireless, el funcionament de la qual em va dur no pas a abonar-me per gaudir de la connexió de pagament si no tot el contrari, a usar la connexió del meu telèfon mòbil per tethering amb el meu portàtil.

Justament l’efecte contrari: l’accés anava tan irritantment lent al bell mig d’una àrea on la cobertura era màxima, que era impossible navegar en condicions per qualsevol lloc web. Tampoc era el primer cop que em passava això mateix en el mateix aeroport, per tant no és que hagi estat una coincidència amb un dia d’especial trànsit de passatgers -entre setmana i fora d’època de vacances- i, per tant, d’internautes emprant aquell servei.

Si us pregunteu si això mateix m’ha passat en algun altre aeroport us diré que no; he viatjat força aquests darrers anys, i he arribat a fer videoconferències des dels aeroports de destinació o bé on hi feia transbordament, per dir a casa que havia arribat bé. He consultat el meu correu sense problemes, publicat articles en aquest mateix lloc web i navegat o descarregat documents, tant aprofitant les connexions gratuïtes de cortesia de mitja hora ofertes per gran part d’aquests aeroports (i no pas de quinze minuts com en el cas de Barcelona…), com després adquirint la connexió de pagament per continuar-hi treballant.

En aquest cas, doncs, i sense que serveixi de precedent, la ‘ferum’ de la mostra no m’ha fet el pes i, per tant, no m’he quedat el perfum (llegeixi’s com que no he contractat el servei d’accés a Internet de pagament).

S’hauria de millorar i força, la connectivitat a Internet gratuïta a l’aeroport de Barcelona per tal de poder seduir més adequadament els possibles clients que ara potser estan declinant la possibilitat d’adquirir la connexió de pagament.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: