Cada posseïdor d’una Xbox One serà un desenvolupador en potència

Compartir

Cada propera videoconsola de la companyia de Redmond serà un dispositiu de desenvolupament en potència, des del qual els desenvolupadors podran autopublicar les seves creacions.

Xbox One

A través de Marc Whitten (@notwen), Vicepresident Corporatiu de Xbox, Microsoft ha anunciat un canvi de plans en la política cap als desenvolupadors de videojocs i apps per a la seva propera generació de videoconsola, la Xbox One.

En primer lloc, cada Xbox One venuda serà un dispositiu de desenvolupament en potència. Aprofitar aquesta qualitat ja només dependrà del seu posseïdor.

A més, i segons declaracions de Whitten de les quals se’n fa ressò, entre altres rotatius, CNET News, la companyia de Redmond no exigirà que les creacions (ja siguin videojocs o apps) siguin portades a la seva botiga virtual d’aplicacions per editorials diferents de qui va crear el programari, si no que els mateixos desenvolupadors podran autopublicar.

L’exigència de tenir una companyia editorial que representi els interessos del desenvolupador era vist per molts com un fre a la lliure creació en la plataforma de Microsoft, així com una mina en el camí de molts jocs ‘casual’ de petites companyies o fins i tot programadors individuals.

D’aquesta manera, la Xbox One es nodrirà d’un catàleg de creacions independents i, possiblement, de jocs exclusius per a aquesta plataforma.

Whitten també ha deixat a entendre que es millorarà l’aspecte de descobriment de nous jocs a Xbox LIVE per donar més oportunitats a aquests desenvolupaments que no depenen de grans estudis.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: