Canonical anuncia els seus primers partners per a Ubuntu for phones

Compartir

La xinesa Meizu i l’espanyola bq, les primeres que aposten obertament per la concepció de sistema operatiu de la companyia que es troba darrere d’Ubuntu. Encara es desconeixen la configuració, preu i data de llançament d’aquests nous terminals.

Tot i ser una opció gens menyspreable com a sistema operatiu per a smartphones, Ubuntu ha passat fins ara bastant desapercebut a fabricants i operadores, que semblen haver-lo deixat de banda en favor de Firefox OS, plataforma per la qual han apostat obertament.

Ara, la companyia de Mark Shuttleworth ha anunciat, just abans de començar Mobile World Congress, els seus primers partners per a la fabricació i comercialització d’Ubuntu for phones, el que li permetrà per fi sortir comercialment al carrer.

No han estat primeres espases com Sony, Samsung o HTC, però tampoc actors secundaris i poc coneguts les empreses que han apostat per Ubuntu per als seus terminals, si no el que podríem definir com a puixants contendents per fer-se lloc significatiu en el mercat, la fita dels quals amb Ubuntu és probablement la de diferenciar-se, fer-se un nom, i atraure un col·lectiu determinat d’usuaris.

De moment, aquestes empreses són l’espanyola bq i la xinesa Meizu, que han anunciat sengles terminals que sortiran comercialment al llarg d’aquest mateix any, i que seran venuts en línia a través de les botigues a La Xarxa dels mateixos fabricants i d’Ubuntu.com.

Entre les operadores de les quals Canonical ha rebut missatges de suport hi comptem a Telecom Italia, Three Group, o Portugal Telecom.

De moment, es desconeixen preus i dates de posada a la venda, o detalls tècnics d’aquests terminals.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: