Canonical fa marxa enrere al canvi d’orde dels widgets de les finestres

Compartir

UbuntuEstaran a la banda esquerra en comptes de la dreta, però el botó de tancar la finestra serà el de més a l’esquerra, abandonant la posició inicialment prevista, a la dreta del grup de tres botons.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Entre els canvis estètics previstos per Canonical per a Ubuntu 10.04 a més del fons de pantalla i l’esquema de colors, també es trobava el canvi de posició dels tres botons que habitualment presenta qualsevol finestra i quadre de diàleg en els entorns gràfics de qualsevol dels sistemes operatius existents. Aquests passaven del costat dret de la finestra a l’esquerre, prenent així la mateixa posició que en el Mac OS X.

El canvi, que el mateix Mark Shuttleworth havia definit com a experimental, no es va acabar aquí, ja que l’orde dels botons també fou alterat. El normal quan tenim la botonera a l’esquerra és comptar des de la part esquerra amb el botó de tancar, després minimitzar, i tancant el trio per la dreta el de maximitzar. L’equip de Shuttleworth proposava canviar l’ordre, començant per l’esquerra amb el botó de minimitzar, després maximitzar i a la dreta d’aquests el de tancar.

Si bé en general els canvis proposats en Ubuntu 10.04 van ser ben rebuts, aquest en particular va ser objecte de crítiques a tota Internet per part de la comunitat.

Ara, l’equip de desenvolupament de la distribució GNU/Linux més reeixida actualment, ha fet marxa enrere en aquest plantejament, i malgrat que mantindrà els widgets de la finestra a la banda esquerra (quelcom que, com he esmentat abans, no està gens mal vist per la comunitat), no canviarà l’ordre en que es mostren habitualment quan estan a aquesta banda de la finestra.

S’acaba així un experiment que, tot i semblar incòmode, hagués estat interessant en termes d’usabilitat ja que, almenys, qüestionava una forma de fer les coses que s’ha utilitzat fins ara.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina