Canonical implica les operadores en la seva plataforma mòbil

Compartir

Format el Carrier Advisory Group for Ubuntu mobile development, amb presència de companyies com Deutsche Telekom, Telecom Itàlia o LG UPlus.

Canonical fa un pas més per a la promoció de la seva plataforma mòbil per a smartphones, Ubuntu for Phones, amb la formació d’un grup assessor d’operadores per acabar de donar forma a aquest sistema operatiu.

El Carrier Advisory Group (CAG) ha estat fundat amb Deutsche Telekom, Everything Everywhere, Korea Telecom, Telecom Italia, LG UPlus, Portugal Telecom, SK Telecom i “l’operador espanyol líder internacional”, una curiosa forma d’esmentar una operadora que no ha estat anomenada específicament però que es pot presumir que és Telefónica (quina altra podria ser?). El logotip d’aquesta darrera no consta en l’apartat final de la nota de premsa amb la què Canonical ha donat a conèixer la formació del grup.

Només aquestes empreses tindran accés sobre Ubuntu per a smartphones i els plans dels fabricants de terminals d’oferir suport a Canonical llançant al mercat dispositius que el muntin, una cosa que de moment no ha arribat encara i que la companyia sud-africana necessita com l’aire que respira per sortir al mercat amb certes garanties d’èxit, ja que no pot confiar només en els usuaris avançats que descarregaran i instal·laran les ROM’s específiques per als seus dispositius.

Entre les funcions que tindrà el CAG, les reunions del qual seran periòdiques, es troba la decisió sobre portabilitat d’apps entre Android i Ubuntu, models de monetització per a totes les parts implicades (operadores, fabricants, desenvolupadors), o com impedir la fragmentació de la plataforma.

Fins a final de juliol, moment en què es tancarà la convocatòria d’adhesions al CAG, aquest grup romandrà obert a la incorporació de nous membres, havent estat estesa la invitació a participar a les principals operadores multinacionals i nacionals.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: