Canonical ‘mata’ el seu servei d’emmagatzematge en el núvol

Compartir

Segons la companyia, Ubuntu One no ha pogut competir amb altres ofertes gratuïtes que donen més espai.

Canonical, la companyia de Mark Shuttleworth, va avisar via correu electrònic a finals d’aquesta setmana passada als usuaris d’Ubuntu One que el servei d’emmagatzematge en el núvol serà tancat el proper 1 de juny.

A dia d’avui, i des de l’anunci oficial ja no es pot adquirir música ni espai d’emmagatzematge extra respecte als cinc gigabytes que el servei ha ofert gratuïtament.

Els qui tenen contingut al disc dur virtual en línia d’Ubuntu, disposaran de temps fins al 31 de juliol per a recuperar-lo, ja que passada aquesta data, tots els fitxers seran eliminats.

I els que han pagat una quota per disposar de més espai en disc, veuran reemborsats els diners corresponents a les quotes no utilitzades.

Tot i ser un sistema d’emmagatzematge en el núvol dirigit als usuaris de la distribució GNU/Linux de Canonical, Ubuntu One disposa de clients per a Windows, Mac OS X, iOS i Android, de manera que és una plataforma transversal.

Des de Canonical s’ha indicat que el tancament d’Ubuntu One respon a la voluntat de la companyia de centrar-se en la seva plataforma de programari, ara que sortirà en un parell de models de smartphone.

També ha indicat que la “guerra dels serveis d’emmagatzematge” provoca que altres ofertes gratuïtes siguin millors pel que fa a quantitat d’espai ofert.

El tancament del servei d’emmagatzematge no afecta al servei single sign-on d’Ubuntu One ni al de pagaments en línia.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: