Canvi d’orientació per al SIMO 2009

Compartir

SIMO NetworkDesprés de la suspensió de l’any passat, la fira madrilenya d’informàtica i noves tecnologies es tanca únicament al sector professional, canvia de dates i fins i tot renova la seva denominació.

Redacció – SIMO Network serà el nou nom de la fira d’informàtica i noves tecnologies de Madrid, que substitueix a SIMO TCI, la seva anterior denominació. No és l’única novetat, sinó que tindrem una llarga llista d’elles que es donaran a conèixer del tot el proper 21 d’abril en conferència de premsa per part de l’organització.

Celebrat ininterrompudament des del 1961 fins al 2007, el popular certamen madrileny (una de les fires tecnològiques més importants d’Europa i del món) va veure com l’edició de l’any passat era cancel·lada després de l’abandonament dels principals expositors que li donaven el seu suport (Microsoft, HP, Toshiba, Telefónica,…), amb el què l’espai ocupat per l’exposició quedava molt minvat (amb prou feines un parell de pavellons).

Molt s’ha conjecturat i discutit sobre el què s’ha pogut fer malament durant aquests darrers anys, la manca d’adaptació de l’organització a les noves tendències en aquest aspecte, però SIMO ha continuat essent en certa manera un referent per a molts professionals, i al cap i a la fi no ha aplicat un model molt diferent del què han continuat emprant altres certàmens de més envergadura com el CES de Las Vegas o el CeBIT de Hannover, malgrat que sí és ben cert que les activitats complementàries com ara xerrades, conferències i seminaris no s’han explotat a fons aquests dos darrers anys.

El que sense cap mena de dubte ha “matat” al format que fins ara emprava el SIMO ha estat la conjuntura econòmica juntament amb una concentració en unes poques fires a nivell mundial del sector. Les grans companyies, sense les quals SIMO perdia molt d’atractiu, tampoc han tingut fe en la cita madrilenya, protagonitzant una vergonyosa “espantada” en els últims instants de l’any passat -quan algunes d’aquestes mateixes havien assegurat el 2007 que apostaven per aquest certamen-, el què va obligar a la soferta organització a prendre la dura decisió de no celebrar la trobada abans que veure-la molt reduïda en espai i participació.

La nova cita es celebrarà entre el 22 i el 24 de setembre, avançant les dates des de la primera quinzena de novembre, ja tradicionals en aquests darrers anys. Es comprimeixen així els sis dies fins ara utilitzats per a l’exposició (els quatre primers dedicats al públic professional i els dos darrers oberts al públic en general) a tres, amb l’accés permès únicament al sector professional.

El nom també canvia; de SIMO TCI (Saló Informatiu de Material d’Oficina/Tecnologies de la Comunicació i Informació) a SIMO Network, el què podria indicar un enfocament més gran en les tecnologies de xarxa i comunicacions digitals.

El networking professional i un programa molt treballat de conferències dirigides a les petites i mitjanes empreses, són altres de les claus del què serà el nou SIMO. Per conèixer-ne més detalls, haurem d’esperar fins al 21 d’abril, data en què es celebrarà una conferència de premsa en la qual se’n donaran a conèixer més detalls.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)