Carregadors portàtils per a mòbil: el regal estrella del MWC

Compartir

La necessitat de carregadors externs per poder arribar amb el terminal funcionant al final del dia posa de relleu un problema d’esgotament de l’actual tecnologia de bateries.

Ja se sap que una de les “llegendes urbanes” del Mobile World Congress són els regals que les companyies expositores donen als assistents i, especialment, a la premsa que va a cobrir els seus esdeveniments. Bé, d’acord, la veritat és que no és tan llegenda i si que hi una mica -molt- de veritat en això. I cada any ens trobem amb algun producte que es repeteix com a obsequi a les boses i les butxaques dels visitants, a més dels típics pendrives USB.

Aquest any han estat els carregadors portàtils de bateria per a smatphones, que diverses companyies expositores han repartit amb el seu nom i logotip, als estands que tenen al Mobile.

Tot i que aquests gàdgets existeixen des de fa temps, ha estat només en aquest darrer Mobile quan he vist que s’han convertit en una moneda habitual per agrair en espècie la visita d’un periodista o persona amb un altre perfil professional als estands de les empreses que compten amb presència en aquest xou, cosa que em porta a la reflexió que els carregadors s’han convertit en una cosa tan necessària perquè les actuals bateries no compleixen el mínim exigible de permetre que el mòbil aguanti almenys un dia d’activitat intensiva.

Tampoc em posaré melancòlic amb velles històries dels antics telèfons als quals la càrrega de la bateria els durava una setmana, els actuals smartphones poden fer molt més, i això comporta una superior despesa d’energia: més pantalla, més formes de comunicació (Bluetooth, Wi-Fi, NFC), i més hores treballant amb ells per a què puguem llegir el correu electrònic (i respondre’l!) o xafardejar el que fan els nostres amics i coneguts a les xarxes socials.

Si la tecnologia permet fer més avui, la de les bateries no ha evolucionat tan ràpidament, i a dia d’avui ens trobem que les bateries de 3.000 mAh. són les úniques que poden aguantar raonablement bé una jornada de treball completa, tot i que amb un ús intensiu acaba sent també insuficient.

Des de fa temps hi ha tecnologies ‘alternatives’, però de moment no progressen, sigui per tema de costos o pel conegut -i només suposat encara que amb fonament- “a la indústria no li interessa“. Tampoc els culpo: de ben segur que la venda de bateries extra i carregadors portàtils aporta uns bons beneficis a les empreses.

Tot això explica la necessitat dels carregadors i que sigui un regal molt benvingut per als assistents, ja que és en aquest esdeveniment on tots els terminals són posats a prova.

La indústria s’ho hauria de plantejar i començar a apostar per deixar enrere l’actual tecnologia de bateries, començant per incloure quants més miliampers millor en els propers terminals, i a mig termini invertint en R+D per innovar, sobretot, en aquest aspecte i proporcionar-nos unes bateries capaces d’aguantar-nos dos o tres dies sense problemes.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: