CARTOCAT: el portal dels mapes antics

Compartir

Des d’abril de 2014 està disponible el projecte CARTOCAT, un portal que permet cercar mapes antics digitalitzats i georeferenciats de diverses col·leccions públiques catalanes i dirigit per la Cartoteca de Catalunya. Més recentment va tenir lloc la presentación el dia 13 de noviembre a la sala d’actes de l’ICGC, on es van explicar més detalls i les primeres conclusions.

Aquest geoportal permet fer cerques gràfiques i/o per línia de temps i, un cop escollit el mapa, es redirigeix l’usuari cap a la pàgina del catàleg propi on el podrà visualitzar i descarregar segons els permisos de cada institució. CARTOCAT és una iniciativa de l’ Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) juntament amb la Biblioteca de Catalunya i l’ Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

Per als mapes que es trobin georeferen¬ciats, l’usuari pot passar a visualitzar-los directament damunt un mapa actual. El geoportal es basa en un estàndard IDE (Infraestructura de Dades Espacials) i és muntat damunt del catàleg IDEC. CARTOCAT agrupa 3.387 mapes antics, dels quals 295 estan georeferenciats.

Aquestes són les col·leccions que s’hi poden trobar:

Biblioteca de Catalunya (955 mapes) 
Biblioteca Museu Víctor Balaguer (55 mapes) 
Centre Excursionista de Catalunya (655 mapes) 
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (1722 mapes) 

FONT

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: