CEO de Palm parla sobre com ser? la propera generaci

Compartir

Després de presentar el Palm Centro a Austràlia, Ed Colligan va parlar del futur del Palm OS i de la possible reaparició del Foleo sota un altre nom.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El rotatiu en línia APC Magazine ha publicat recentment un article en el qual, després d’una entrevista amb Ed Colligan, CEO de Palm, es recopilen les principals declaracions d’aquest sobre el futur de la companyia que dirigeix i el sistema operatiu que aquesta produeix, tota una icona en la breu però intensa història de les PDA’s i smartphones, ja que no debades Palm fou la inventora d’aquest concepte de màquina. L’entrevista es va produir durant el llançament del Palm Centro a Austràlia.

El primer que ha volgut deixar clar Colligan és que Palm és encara un jugador important en un sector del qual si fa anys tenia un 100% del mercat, ara s’ha de batre amb el líder BlackBerry i per darrere d’altres outsiders com Windows Mobile o l’iPhone d’Apple. En aquest sentit, Colligan confia en les xifres: 15 milions d’usuaris i 50 milions de dispositius venuts a tot el món.

Pel que fa a la propera versió del sistema operatiu Palm OS, que haurà d’estar basada en Linux i que ja porta cert retard en aparèixer al mercat, Colligan es va referir que estarà optimitzat per treballar amb aplicacions web, el que no deixa de ser el mateix enfocament que Apple ha pres per a l’iPhone.

L’aposta de la companyia per desenvolupar i mantenir el seu propi sistema operatiu és total, ja que la seva visió del que ha de ser una solució efectiva i útil és la integració del programari i el maquinari, amb el que no es limitaran a un o altre aspecte, sinó que desenvoluparan les dues parts.

Colligan també es va referir durant l’entrevista al Foleo, el projecte de handheld que la companyia va cancel·lar el setembre passat. Llavors fou una sorpresa, però potser Palm es va avançar a la febre dels ultraportàtils i va preferir fer una espera estratègica, perquè Colligan ha afirmat que aquesta màquina pot tornar (no ho ha confirmat, només ho ha deixat caure), però sota un nom diferent.

Palm tampoc deixarà de banda la seva línia de smartphones Treo que treballen amb Windows Mobile, mantenint versions amb els dos sistemes operatius diferents.

Tocat però no enfonsat

És probable que l’aparició mediàtica de Colligan hagi tranquil·litzat en certa mesura a inversors, analistes i entusiastes de la plataforma Palm, que amb la manca de presència entre els mitjans que cada cop més experimenta la companyia, fan témer que d’un moment a l’altre es doni un anunci d’absorció o, simplement, bancarrota. I és que no és per a menys, ja que malgrat que Palm mai s’ha trobat fins ara amb una mala situació financera, el seu declivi com a potència hegemònica en el segment dels sistemes operatius per a dispositius mòbils ha estat molt accelerat aquests darrers anys.

En aquest sentit, Palm OS continua aquí, i a més de la mateixa Palm, també la companyia japonesa Access està desenvolupant la seva pròpia versió després d’haver-ne llicenciat el codi font.

Guillem Alsina