Check Point: 1 de cada 4 ordinadors podria formar part d’una botnet

Compartir

La companyia especialitzada en solucions de Seguretat informàtica adverteix que el 2012 serà l’any de la consolidació de les xarxes d’ordinadors zombies, malgrat que aquestes fa molt que estan presents a les nostres vides.

El malware entra als nostres ordinadors camuflat, com els grecs en el cavall de Troya. Imatge de Darcy McCarty a Flickr sota llicència Creative Commons

El malware entra als nostres ordinadors camuflat, com els grecs en el cavall de Troya. Imatge de Darcy McCarty a Flickr sota llicència Creative Commons

Comencem l’any 2012 amb el mateix pessimisme amb el qual vam deixar el 2011, almenys pel que fa a la seguretat informàtica: segons Check Point Software, companyia especialitzada en tota mena de productes de seguretat informàtica, l’amenaça de les botnets que controlen a distància els PCs infectats per a convertir-los en eina dels seus delictes, es consolidarà al llarg d’aquest any.

Segons les dades aportades per aquesta companyia, un de cada quatre ordinadors connectats a Internet en tot el planeta podria formar part d’una d’aquestes xarxes, emprades pels cibercriminals per a controlar PCs aliens i usar-los en els seus delictes.

Fins fa poc temps, els cibercriminals utilitzaven els seus propis ordinadors per cometre els seus delictes”, explica Mario García, director general de Check Point Ibèria. “Però ara poden apoderar-se’n de centenars, fins i tot milers d’ordinadors aliens, els quals controlen remotament, enviant-los ordres per a què siguin ells els qui cometen les seves malifetes, i tot això sense que els seus amos se n’assabentin”.

En el parer del directiu espanyol, “aquesta tècnica representa una nova era per al cibercrim, ja que es combina una capacitat de propagació extraordinària amb un potencial de dany sense precedents”. L’any passat, per exemple, la botnet TDL va infectar més de 4,5 milions d’ordinadors i aproximadament 100.000 adreces per dia, que es van convertir automàticament en eines per al cibercrim.

Els costos d’aquests atacs per a empreses i organitzacions poden ser milionaris. Tot i això, la magnitud del seu dany contrasta amb el fàcil i econòmic que resulta la seva adquisició, a l’abast de qualsevol usuari a través d’Internet. “Actualment, qualsevol pot adquirir per Internet les eines necessàries per a crear la seva pròpia botnet, per menys de 500 dòlars -explica Mario García- com si es tractés d’un ‘kit d’eines’ per realitzar tasques de programació o disseny”.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: