Chrome, a un tret de pedra de Firefox

Compartir

Fa un any, ambdós navegadors es trobaven separats per deu punts percentuals de diferència. Ara, aquesta distància es redueix a menys de dos.

Google Chrome està complint àmpliament amb el tòpic de ser el navegador web de més creixement: sis punts percentuals en prop d’un any, més que qualsevol altre browser. I si segueix a aquest ritme, en menys de quatre mesos podrà avançar al què fins ara ha estat “l’etern segon”, Firefox.

El browser de Mozilla ha seguit una tendència a la baixa d’ençà que el navegador de Google sortís a l’arena de la competició per a erigir-se en aquell que ha de desbancar l’Internet Explorer com a líder de mercat, quelcom que de moment no ha passat malgrat que el browser de Microsoft perd punts mes rere mes (amb una lleugera pujada de tant en tant).

En la següent gràfica veiem com les línies que marquen l’evolució en punts percentuals de mercat de Firefox i Chrome s’acosten perillosament.

Gràfic de l'evolució de Chrome i Firefox

Una sola ullada ens permet extrapolar que, si continuen les tendències com fins ara, l’encreuament de línies es produirà en uns 90 a 120 dies. Aquí la clau és saber si es mantindrà aquesta tendència, i res indica que s’hagi d’aturar. Chrome està guanyant cada dia més adeptes, i tant usuaris de Windows com de Mac OS X o GNU/Linux són seduïts diàriament pel navegador de Google.

A més, en el darrer Mobile World Congress, Eric Schmidt va encetar la seva keynote mostrant el nou Chrome per a dispositius mòbils amb Android, pel que podem tenir davant nostre un nou escenari en què el nombre d’usuaris en global de Chrome augmenti sensiblement.

Per la part baixa de la classificació hi trobem a un Opera que amb prou feines resisteix en el camp dels sistemes operatius informàtics de sobretaula, en baixada continuada mes rere mes, però que gaudeix de bona salut en els dispositius mòbils i amb el programari encastat com els navegadors de videoconsoles (un exemple n’és la Wii de Nintendo).

Safari, sense fer massa soroll i sense pretendre lluitar pels primers llocs de la classificació, s’acosta meritòriament al 10% del total d’usuaris gràcies a un creixement sostingut, esperonat principalment pel creixement en vendes dels ordinadors i els dispositius mòbils d’Apple.

Més informació

Estadístiques de NetMarketshare

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: