Chrome, el navegador que avança més ràpidament

Compartir

ChromeSetena versió estable del browser, amb prou feines dos mesos després de la publicació de la sisena.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Poques novetats per a una nova versió major d’aquest browser, atès que hi ha hagut molt poc temps des de l’anterior per a pensar i executar gaires canvis. Però Google s’havia compromès amb anterioritat a alliberar una nova versió del seu navegador web cada sis setmanes.

Les principals novetats d’aquesta nova revisió són la introducció de l’API de fitxers (el que permet manejar aquests des d’aplicacions web) i la capacitat de “pujar” directoris sencers en comptes de només fitxers individuals. Per a la plataforma Mac OS X s’ha integrat suport per a AppleScript, el que permet al programador i a l’usuari enllaçar el funcionament del navegador amb tasques d’automatització i repetitives fetes a partir de la interfície d’usuari del sistema operatiu d’Apple.

Les instal·lacions existents de Chrome s’actualitzaran immediatament de manera silenciosa. Probablement, si teniu Chrome instal·lat en el vostre sistema i l’heu usat aquests darrers dies, ja el tindreu actualitzat a la versió 7.x . Per tal d’assegurar-vos-en, només serà necessari que obriu el programa, desplegueu el menú (icona de clau anglesa a l’extrem dret de la barra d’adreça) i, en aquest, feu clic sobre l’antepenúltima opció, “Sobre Google Chrome”.

Pros i contres d’alliberar noves versions en tan curt espai de temps

A molts els pot sorprendre un cicle de publicació tan extremadament curt, i que com tot té els seus avantatges i inconvenients. Entre els primers, podem esmentar el fet de poder estar sempre a l’avantguarda tecnològica, gaudir de l’últim crit i implementar tecnologies en fase de proves per a la seva posterior maduració.

Entre els inconvenients, estan aquells derivats, precisament, d’aquesta possibilitat d’estar a l’última: la poca estabilitat per al programa que poden suposar algunes tecnologies encara no acabades de desenvolupar, i la més gran probabilitat de contenir forats de seguretat. Malgrat tot, aquest darrer punt queda minimitzat amb l’arquitectura de seguretat en dos nivells aplicada per Chrome, tot i que l’increment del perill continua estant present.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina