Chrome és el tercer navegador del mercat… i pujant

Compartir

InternetEl navegador web de Google supera al d’Apple amb un creixement del 0,7% , pel què li roba a aquest darrer la tercera posició d’un rànquing encara dominat per un Internet Explorer que no deixa de caure.

Redacció – Segons les darreres estadístiques publicades per Net Applications, Chrome (el navegador web de Google) és el tercer més emprat pels internautes amb un 4,63% del mercat global. Davant d’ell s’hi troben l’Internet Explorer (62,69%) i Firefox (24,61%).

Chrome acaba l’any superant a Safari (4,46%), el navegador web d’Apple que no ha recollit gaires bones crítiques en Windows a causa de la seva lentitud i excessiu consum de recursos. La pujada de Chrome fins a la tercera posició del rànquing s’ha produït gràcies a la publicació de les versions beta per a GNU/Linux i Mac OS X, que s’identifiquen com a versió 4.0, i que han arribat fins al 0,75% dels internautes, una xifra gens menyspreable.

És probable que durant les properes setmanes Chrome augmenti la seva diferència respecte a Safari i retalli distàncies amb Firefox. A favor seu compta amb què ara és més fàcil treballar amb ell en entorns multiplataforma i comença a disposar d’una sèrie d’extres que el fan atractiu a tots els perfils d’usuari. Precisament Firefox s’ha estancat i davallat lleugerament aquest passat mes de desembre (un 0,11%), el que pot ser interpretat com una fuga d’usuaris cap al browser de Google.

Pel que fa a les diferents versions de navegadors web, Internet Explorer 6 és la líder amb un 20,99% del mercat, seguida per la 8 del mateix browser amb 13 centèsimes menys i Firefox 3.5 amb un 16,32%.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)