Chrome OS introdueix un nou gestor de finestres més semblant a un SO d’escriptori

Compartir

Aquí s’acaba la semblança entre aquest sistema i un Windows, Linux o Mac OS X, que altres han volgut veure més propers ara.

Una mostra de com es superposen les finestres en el nou gestor Aura

Una mostra de com es superposen les finestres en el nou gestor Aura

L’última actualització que Google ha fet del seu sistema operatiu Chrome OS introdueix, entre d’altres millores, un nou gestor de finestres que el fa apropar-se als altres sistemes d’escriptori.

Les diferències conceptuals que Chrome OS presenta amb els sistemes d’escriptori tradicionals (com ara que s’orienta a l’ús exclusiu d’aplicacions en línia) fa que com a sistema operatiu, pràcticament sigui només una forma d’arrencar un navegador web.

Aura permet assignar una imatge com a fons de pantalla, gràcies a què les finestres es poden redimensionar i es pot veure l'escriptori

Aura permet assignar una imatge com a fons de pantalla, gràcies a què les finestres es poden redimensionar i es pot veure l'escriptori

El primer que ha fet Google en la nova actualització és dotar-lo d’un entorn de finestres, amb una barra de treball a la part inferior i un gestor de finestres capaç de suportar, per exemple, diverses finestres obertes que se sobreposen les unes a les altres . També permet afegir un fons de pantalla a partir d’imatges.

Amb aquest nou gestor de finestres, anomenat Aura s’acaben les semblances entre la nova versió de Chrome OS i un sistema d’escriptori, encara que moltes persones han volgut veure realment un moviment de Google en aquest sentit, les aplicacions executades pel sistema continuen sent-ho en línia a través del navegador de manera exclusiva.

Icones d'apps a l'escriptori

Icones d'apps a l'escriptori

El canvi gràfic pot ser degut a la necessitat d’oferir alguna cosa més semblant als sistemes existents al mercat per a què els usuaris no concebin el seu entorn gràfic com a “pobre” en elements i funcionalitats.

L’èxit de Chrome OS i els Chromebooks (ordinadors portàtils que empren aquest sistema operatiu) ha estat fins ara més aviat escàs, i si Google vol que arribi a tenir algun dia una quota de mercat significativa, haurà de fer canvis substancials en la seva filosofia de funcionament.

Crèdits de les imatges

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: