Chromecast o la idea de Google per dotar d’una certa intel·ligència a un televisor

Compartir

El nou dispositiu maquinari de Google permet fer streaming des d’un smartphone, tauleta tàctil o ordinador cap al televisor.

El dispositiu Chromecast

El dispositiu Chromecast

Amb només 35 dòlars a la butxaca (una quantitat força moderada) ja podem dotar d’una certa intel·ligència a un televisor que no la tingui, malgrat que la nova generació de TV’s ja ve gairebé tota amb un sistema operatiu i la possibilitat d’executar apps.

El que no tots tenen és la possibilitat de realitzar streaming des del nostre smartphone o tablet al televisor. Avui en dia, prenem fotografies i gravem vídeos amb el mòbil, a més d’utilitzar-lo com un magatzem de continguts com, per exemple, pel·lícules comercials (adquirides legalment o descarregades de llocs ‘pirata’ des d’Internet), ja que és un dispositiu que portem sempre amb nosaltres, i qualsevol moment i lloc és bo per veure una pel·lícula o un episodi de la nostra sèrie preferida.

Chromecast és un dispositiu que es connecta a l’entrada HDMI del nostre televisor, permetent que els continguts llançats en streaming de forma sense fils des dels nostres dispositius mòbils (smartphone, tablet,…) o ordinadors personals (gràcies al navegador web Chrome) es vegin i sentin a la TV.

Funciona amb apps com Google Play Movies i Music, YouTube o Netflix (encara que en aquest darrer cas, només en els països en què aquest servei es troba disponible), i amb el temps altres serveis (com Pandora, segons cita Google) també podran emprar aquesta mateixa funcionalitat.

En poder controlar els continguts que veiem des del nostre terminal, Google també ha inclòs el control de certs aspectes del televisor, com el volum de l’àudio, convertint a Chromecast en una solució de comandament a distància.

Des del navegador web Chrome tant per a Android com per a altres plataformes de programari (iOS, Windows, Mac OS), ens és possible ‘llançar’ una pestanya (tab) cap al televisor, de manera que podrem navegar per la web des de la pantalla gran de la nostra sala d’estar, dotant d’una certa ‘intel·ligència’ al nostre televisor, encara que de fàbrica no la tingui.

La part de programari d’aquesta nova solució ja està disponible encara que en fase beta, necessitant el maquinari per a funcionar. Podem considerar a Chromecast com el rival de l’AirPlay d’Apple.

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: