Cisco aposta pel mercat de consum portant la telepresència als domicilis

Compartir

La nova solució ūmi Telepresence permet als consumidors comunicar-se amb família i amics mitjançant vídeo d’alta definició.

Nota de premsa – Cisco, líder mundial en xarxes per a Internet, ha presentat Cisco ūmi Telepresence, la primera solució de telepresència per a la llar que permet als consumidors comunicar-se amb família i amics mitjançant vídeo d’alta definició (HD vídeo), sense importar la distància o el lloc on es trobin els interlocutors.

Connectat a qualsevol televisor HD i a Internet de banda ampla, Cisco ūmi proporciona una experiència tan real que l’experiència dels usuaris a l’un i l’altre costat és semblant a com si es trobessin físicament a la mateixa habitació.

Com indica Antonio Conde, Director de Desenvolupament de Negoci per a Col·laboració a Cisco Espanya, “Cisco ūmi -que inclou una càmera d’alta definició, una consola i un control remot- aprofita el contrastat lideratge de Cisco en telepresència per a l’entorn empresarial, i trasllada als consumidors una experiència immersiva que encaixa en tota mena de llars gràcies a la seva senzillesa d’ús i al seu ajustament a les condicions d’il·luminació i a la mida de cada sala per tal d’optimitzar al màxim la qualitat d’àudio i imatge”.

Control senzill

Un cop connectat al televisor HD i a Internet de banda ampla fixa o sense fils, el control remot facilita l’accés a una interfície d’usuari en pantalla que permet realitzar les vídeo-trucades mitjançant telepresència, accedir a missatges de vídeo, gestionar contactes i personalitzar el perfil i la configuració del sistema.

Igualment, els usuaris poden gravar els seus propis vídeos ūmi per compartir-los posteriorment per e-mail o en xarxes socials com Facebook o YouTube. També és possible contactar amb aquells usuaris que encara no disposen d’ūmi enviant i rebent vídeo-trucades a través de qualsevol PC equipat amb webcam i l’aplicació Google video-chat.

Cisco s’ha compromès a acostar les persones, facilitant noves experiències basades en el vídeo que transformen la manera en què ens connectem, comuniquem, treballem i divertim, amb independència de si ens trobem a casa, l’oficina o en mobilitat”, destaca John Chambers, president i CEO de Cisco Systems.

En aquest sentit, “Cisco ūmi porta a les llars la innovadora tecnologia de telepresència, canviant per sempre la manera de mantenir el contacte amb la nostra família i amics. A més, en un futur proper, la telepresència jugarà un paper essencial a l’hora de connectar els consumidors amb les empreses per a obtenir nous serveis en múltiples parcel·les com l’educació, l’assistència sanitària o la banca a distància”, sentencia el responsable de la companyia.

Claus principals i benefici de Cisco ūmi

 • Experiència senzilla, clara i natural que aprofita els avantatges del vídeo en alta definició.

 • Es connecta a qualsevol televisor HD i Internet de banda ampla.

 • Fàcil de configurar i utilitzar.

 • Permet establir vídeo-trucades amb PCs equipats amb webcam i l’aplicació Google video-chat.

 • Els missatges de vídeo eviten la pèrdua de trucades ūmi.

 • Es poden crear vídeos per compartir per e-mail o en xarxes socials com Facebook o YouTube.

 • És possible comprovar els missatges de vídeo des de qualsevol lloc amb un portàtil, així com rebre notificacions de text en el telèfon mòbil.

 • Des de la comoditat del seu sofà, l’usuari pot recórrer la sala amb la càmera i enfocar el que vulgui, fent anar el zoom per a obtenir una imatge més propera o comprendre tota la família.

 • Els usuaris controlen la seva pròpia privacitat mitjançant funcions com la projecció i el bloqueig de vídeo-trucades o tancant l’obturador de la càmera.

 • Múltiples possibilitats de personalització, com l’ús de salutacions, ringtones o connexions amb usuaris preferits.

 • Disseny elegant que combina perfectament amb la sala d’estar i la televisió HD.

Preu i disponibilitat

Es preveu que Cisco ūmi estigui disponible per al mercat nord-americà sota comanda prèvia a partir del 6 d’octubre a umi.cisco.com

Telepresència, una experiència de futur

El servei de telepresència ha donat un enorme salt qualitatiu en els darrers anys, consolidant-se com un sistema molt avançat enfront de la videoconferència tant per les seves millores tècniques com per l’experiència d’usuari o ‘disseny ambiental’. En el primer cas, la telepresència combina innovadores tecnologies en temps real (pantalles i vídeo d’alta definició i so envoltant); malgrat que els sistemes de videoconferència també han adoptat aquestes tecnologies, la qualitat, menor latència, rapidesa i seguretat de les connexions és molt més en els sistemes de telepresència.

Respecte a l’experiència d’usuari, la telepresència crea un entorn en el que les persones tenen una mida real. La riquesa de les reunions proporciona a les persones que es troben en diferents seus o llars una experiència semblant a la que tindrien si estiguessin assegudes a la mateixa habitació. En generar aquest entorn tan proper, la telepresència substitueix els viatges i les reunions presencials, i jugarà un paper clau en futures aplicacions com la sanitat a distància, les interaccions amb la banca o la tele-formació.

Guillem Alsina